Călătoria cu metroul în România, o adevarată aventură urbană. Conducerea Metrorex a anunțat că un tren cu direcția Piața Victoriei-Romană parcurge un timp de 1.333 de minute (FOTO)

Călătoria cu metroul în România, o adevarată aventură urbană. Conducerea Metrorex a anunțat că un tren cu direcția Piața Victoriei-Romană parcurge un timp de 1.333 de minute (FOTO)
Foto: metropotam.ro

Alex Livadaru, autor fondator al site-ului Republica relatează într-o postare motivele pentru care circulă cu metroul, dar și despre întâmplările obișnuite cu care se confruntă adesea la metrou.

Acesta precizează inițial motivele pentru care nu vrea să circule cu mașina, printre acestea regăsindu-se faptul că nu-i place să stea cu grijă că trebuie să alimenteze, nu-i place să se certe cu vecinii pe locurile de parcare, dar mai ales din cauza noxelor pe care autoturismele le produc.

Acesta prezintă apoi o întâmplare proprie cu care a fost nevoit să se confrunte din cauza neprofesionalismului, dar și din lipsa modernizării a Metrorex.

Jurnalistul precizează că a întâmpinat mai multe probleme odată cu utilizarea metrolului.

Acesta povestește că tehnologia este atât de slabă, încât automatele nu merg cu card bancar, în schimb le este oferită soluția „Instant Pay”, care la rândul ei, nici asta nu funcționează.

„Într-o „informare” scrisă cu font de 12, Metrorex își anunță călătorii că automatele nu merg cu cardul bancar, dar le recomandă soluția „Instant Pay”, care nu funcționează în multe cazuri. Nu se poate cu cardul, asta e, scot o hârtie de 100 de lei, singurii bani cash de prin buzunare. Abia acum realizez cât sunt de mari acești roboți care elibereaza cartele. Înalți aproape cât o ușă de apartament. În era în care calculatorul încape într-un telefon mobil, Metrorex ocupă spațiul cu niște monștri pe care tronează afișe cu interdicții, despre ce NU poate face automatul”, a spus acesta.

O variantă care a mai rămas ar fi fost cea cu sistemul de plată cu cardul prin „touchless”, dar și aceasta în zadar.

„Om descurcăreț care caută de fiecare dată soluții la probleme ivite, îmi aduc aminte că de curând Metrorex (parcă) implementase sistemul de plată cu cardul prin „touchless”, direct la turnichete. Mă întorc, gândindu-mă cât de în urmă am rămas cu tehnologia, dar cerberul e după mine, ca o umbră dătătoare de vești proaste: „Nu merge, dom’le nici asta”. Constat într-o secundă că are dreptate”, a punctat jurnalistul.

Pe lângă aceste probleme pe care orice călător cu metrol le poate înfrunta zilnic, nu lipsesc nici greșelile legate de panourile de informare.

Acesta a postat și o poză în care prezintă timpul în care ar trebui să ajungă un metrou, timp eronat, firește. Un tren care trece pe la Piața Victoriei ar trebui să ajungă în 1333 de minute , echivalentul a 22 de ore și 21 de minute. O greșeală fără mare gravitate, dar care ne pune pe gânduri cu privire la indiferența autorităților însărcinate cu controlul Metrorex.

„Pentru cine merge în fiecare zi cu metroul, experiența este una plină de peripeții. Iată o fotografie din Piața Victoriei, la stația care duce spre Romană, facută în octombrie 2015: următoarea garnitură spre Dristor 2 vine în… 1333 minute, adică în 22 de ore și 21 de minute”, a dăugat acesta.

În încheiere, jurnalistul precizează că pentru o persoană care nu circulă cu metroul des și care nu este familiarizată cu „surprizele” oferite de Metrorex, călătoria cu metroul s-ar putea transforma într-o adevarată aventură neplacută.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu