Călin Popescu Tăriceanu: Aștept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul. Toate acțiunile acestea au un anumit scop (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu: Aștept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul. Toate acțiunile acestea au un anumit scop (VIDEO)

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că așteaptă cu inters momentul în care ăși va putea studia dosarul de 17.000 de pagini și a sugerat că toate aceste acțiuni au un anumit scop. De asemenea, Tăriceanu s-a declarat convins că apariția acestui dosar va influența percepția publică.

”Solicitarea de începere a urmăririi penale a fost trimisă la Comisia juridică, care are termen cinci zile pentru a întocmi un raport preliminar și a stabili ulterior un calendar.

Timp de 14 zile se pot studia dosarele, nu numai de membrii comisiei, ci voi avea și eu acces să văd care sunt acuzațiile care mi se aduc.

După aceea, plenul va fi sesizat cu solicitarea și va trebui să ia o hotărâre în acest sens.

Aștept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul pentru a lua la cunoștință acuzațiile care sunt incluse în dosar. Sunt numai 17.000 de pagini, deci un vraf de dosare”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că la începutul anului DNA l-a informat că nu este implicat în vreun dosar și a criticat din nou instituția pentru că, spune el, încearcă să facă justiție în spațiul public, și nu în sala de judecată.

”La începutul acestui an am primit o înștiințare de la DNA care mă informa că au fost nenumărate mandate de ascultare care s-au întins pe o lungă perioada care s-a încheiat în 2014. La acea adresă, la care ulterior am făcut o colicitare de a vedea procesele verbale de ascultare mi s-a răspuns ca nu am nicio calitate procesuală. Între timp, înțeleg că s-au răzgândit cei de la procuratură și au întocmit acest dosar penal.

Toate acțiunile acestea au un anumit scop. Percepția publică eu cred că este influențată, pentru că unii poate sunt tentați să spună că dacă procuratura trimite 73 de volume, o fi ceva acolo. Așa cum s-a întâmplat și cu primul dosar în care am fost achitat, aceste lucruri au un impact asupra percepției publice.

Sunt convins că după ce vor ieși lucruruile la suprafață, își vor da seama că e aceeași practică a DNA, care nu s-a schimbat, sunt aceleași practici, scurgerile către presă, informații din dosar la care eu nu am avut acces. (…) În loc să facem justiția în sala de judecată, o facem în spațiul public. VOr să actediteze ideea că persoana respectivă este gata vinovată, practic este condamnată de opinia publică. Mai lipsește spectacolul cătușelor pentru ca show-ul să fie complet”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat în cât timp crede că va sreuși să-și studieze dosarul, Tăriceanu a răspuns: ”Dacă procuratura a avut timp zece ani, de când eram prim-ministru, să pregătească 73 de volume, eu ca să îmi pregătesc apărarea, îmi dați și mie timp? E o întrebare retorică. O să o fac cât se poate de repede, dar ca să citesc 73 de volume, să discut cu avocatul, nu știu să vă spun cât trece, dar există acest drept elementar pentru a analiza dosarul pentru a-mi construi o apărare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori