„Împreună!”: Echipamente de peste 1,2 milioane de lei, donate de HS Timber Group în Suceava, Covasna și Bacău, pentru combaterea COVID-19

„Împreună!”: Echipamente de peste 1,2 milioane de lei, donate de HS Timber Group în Suceava, Covasna și Bacău, pentru combaterea COVID-19

Echipamente în valoare de peste 1,2 milioane de lei au fost donate de HS Timber Group în Suceava, Covasna și Bacău pentru combaterea infecțiilor cu noul coornavirus, în cadrul campaniei „Împreună!”.

Astfel, Spitalul Județean De Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe și Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” din Comănești dispun de acum de două laboratoare de biologie moleculară în valoare totală de peste 1.000.000 de lei.

De asemenea, unitățile medicale din Sfântu Gheorghe și Rădăuți au primit peste 23.300 de materiale sanitare pentru activitățile de prevenție, valoarea acestora depășind 128.000 de lei.

„Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea mai rapidă cu COVID-19, iar prin instalarea acestei linii aducem testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă până acum, după recoltarea probelor trebuia să așteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%”, a declarat András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe. Acesta a mai precizat că, după ce criza COVID-19 se va fi terminat, echipamentul va fi de folos mai multor specialități medicale din spital.

Spitalul Municipal din Rădăuți a primit 10.000 de mănuși latex, 1.000 de mănuși examinare nitril nepudrate, 2.000 de măști chirurgicale, 510 bețe antibiogramă NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanți pentru suprafețe, 100 viziere, 450 ochelari de protecție, 1.500 halate pentru examinare, 3.000 de bonete și 3.500 de perechi de încălțăminte de unică folosință.Echipamentele au fost aduse din Viena pe cheltuiala companiei. 104.000 de lei sunt banii alocați pentru Rădăuți, iar suma va crește în viitorul apropiat.

La Siret, fabrica de panouri HS Timber Productions Siret a contribuit cu 14.500 de lei la demersurile autorităților locale de a ajuta cu alimente și medicamente persoanele izolate la domiciliu, cu dizabilități sau în vârstă. De asemenea, fabrica a pus la dispoziția autorităților două case pe care le deține, acolo unde vor locui medici pe perioada stării de urgență.

La rândul ei, fabrica de cherestea HS Timber Productions din Sebeș a donat laboratorului DSP Alba aparatură necesară în diagnosticarea COVID-19, în valoare de peste 24.700 lei. Iar fabrica HS Timber Productions din Reci a dat peste 1.000 de materiale sanitare de protecție către DSP Covasna, urmând ca acest ajutor să fie suplimentat.

„Suntem întotdeauna alături de comunitățile în care activăm. Prin urmare, este absolut normal să căutăm soluții împreună și să oferim sprijin în lupta împotriva răspândirii COVID-19, o situație excepțională în care ne aflăm cu toții. Prin inițiativa noastră «Împreună!», contribuim direct și sprijinim activitățile organizațiilor locale în lupta împotriva răspândirii COVID-19. În vremuri ca cele pe care le trăim, este nevoie de coeziune mai mult ca niciodată, de aceea contribuim direct acolo unde este nevoie”, a declarat Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România.

HS Timber Group dă asigurări că va continua să sprijine în această perioadă delicată toate comunitățile în care este prezent cu unități de producție, urmând astfel linia de responsabilitate socială a companiei ce are în vedere sprijinirea proiectelor din domeniul social, al educației, sănătății și al mediului.