Când scăpăm de GER și NINSORI. Director executiv ANM: Nu va fi o încălzire deosebit de puternică sau foarte rapidă (VIDEO)

Când scăpăm de GER și NINSORI. Director executiv ANM: Nu va fi o încălzire deosebit de puternică sau foarte rapidă (VIDEO)

Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat marți, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că valul de ger și ninsori va afecta România până la sfârșitul săptămânii, urmând ca după 5 martie temperaturile să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

”Pentru țara noastră așteptăm ca dincolo de ziua de vineri vermea să se încălzească, fără însă să fie o încălzire deosebit de puternică sau foarte rapidă. Probabil că doar undeva în cursul săptămânii viitoare ne vom apropia de temperaturile normale pentru această perioadă, mai ales în partea de vest și de centru.

Faptul că avem strat proaspăt de zăpadă pe regiunile extracarpatice va face ca încălzirea să fie un pic încetinită pentru că procesul de topire a zăpezii este unul consumator de căldură.

S-ar putea ca această topire să fie favorizată și de niște precipitații mixte și atunci să dăm avertizări pentru alte fenomene periculoase”, a explicat Florinela Georgescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe