Captură uriașă făcută de autorități la Constanța: Peste 2 tone de cocaină au fost găsite în port (VIDEO)

Captură uriașă făcută de autorități la Constanța: Peste 2 tone de cocaină au fost găsite în port (VIDEO)

UPDATE: La sediul DIICOT, după aducerea cantității de cocaină confiscată, a fost ținută o conferință de presă. Procurorul-șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că este vorba de o cantitate de 2,45 tone de cocaină ce a fost găsită în portul Constanța depozitată în 4 containere de banane, care veneau din Columbia. Valoarea financiară a acestei capturi este de 125 milioane de euro, dar traficanții după diluarea stupefiantele ar fi obținut pe piață pentru acestea peste 600 de milioane de euro.

Liderul grupării era un cetățean de etnie marocană cu dublă cetățenie spaniolă și olandeză. El este unul dintre persoanele reținute alături de 4 lituanieni, ce făceau parte din echipă de descărcare a mărfii, și un columbian.

Autoritățile au colaborat pentru această anchetă atât cu instituții românești precum BCCO, DIE, Direcția Generală de Informații a Apărării, MAE, polițistii de la vamă sau Departamentul Operațiuni Speciale; dar și cu parteneri externi din SUA, Spania și America de Sud.

Pe pagina oficială de Facebook, Poliția Română a postat clipul capturării traficanților.

Filmul capturării traficanților de droguri

#DIRECT_ONE_2tptv5#

Oamenii legii au descoperit în Portul Constanța, aproximativ două tone de cocaină, informează B1TV. Stupefiantele se aflau într-un container pe o nava venită din America Latină.

Descoperirea este una record în România, un astfel de transport de dimensiuni impresionante mai fiind descoperit în ianuarie 2009. Atunci poliţiştii constănţeni au găsit, în două containere aflate în Portul Constanţa Sud – Agigea, 1.080 de calupuri de cocaină. La acea vreme, anchetatorii au stabilit că cele 1.200 de kilograme de droguri, în valoare de 100 de milioane de euro, erau destinate pieţei europene.

Procurorii DIICOT au preluat cazul, iar cantitatea de droguri a fost adusă în București, cel mai probabil urmând a fi distrusă după efectuarea cercetărilor. Șase persoane au fost reținute în acest caz, inclusiv lucrători vamali. Aceștia vor fi cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

Valoarea totală a cocainei găsite ajunge la peste 625 de milioane de euro.

România era doar o țară de tranzit, marfa urmând a fi distribuită pe tot teritoriul Europei.

2 tone de cocaină au fost găsite în portul Constanța

#DIRECT_ONE_g9pq7v#

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)