Cardul de sănătate s-a blocat din nou. Medic de familie: Sunt probleme de invalidare a cardului (VIDEO)

Cardul de sănătate s-a blocat din nou. Medic de familie: Sunt probleme de invalidare a cardului (VIDEO)

Cardul de sănătate s-a blocat din nou. În toată țara cardul nu funcționează încă de marți dimineață din cauza unor probleme ce țin de soft. Asta cu atât mai mult cu cât sistemul nu are aigurată mentenanța.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, medicul de familie Sandra Alexiu a declarat că este vorba despre probleme la invalidarea cardului.

”Depinde de fiecare medic, pe ce soft lucrează. Anumite softuri permit lucrul în offline, altele nu. Așa se face că unii colegi de-ai mei au probleme și unii, nu. Cam de la 8.15 au apărut probleme la card, sunt probleme de invalidare a cardului. (…) Șefii de la Casă se tot schimbă. Noi spunem de mult timp ce se întâmplă. De la intrarea în funcție a sistemului informatic, în 2008, am arătat care sunt problemele. Pe măsura ce au intrat alte elemente am atras atenția la erori. Probabil că cel mai bine a mers rețeta electronică, dar în momentul în care s-a implementat cardul, au început să apară probleme și la rețetă. Pare că cea mai mare problemă a creat-o introducerea cardului. Probabil că sistemul nu e gândit ca să acopere cererea de servicii medicale și nu e gândit ca să reacționeze un timp real”, a declarat medicul.

Cardul de sănătate s-a blocat din nou. Medic de familie: Sunt probleme de invalidare a cardului

#DIRECT_ONE_xpvshe#

”Știți că au mai fost întreruperi. (…) Cel mai grav este că punem pacienții pe drumuri și nimeni nu este tras la răspundere. În contractul cu Casa, doar medicii au obligații și sunt penalizați, Casa niciodată. (…) Pacienții trebuie să meargă la doctor atunci când este nevoie, asta este firescul lucrurilor. Pentru asta sistemul trebuie pus la punct, nu este normal ca pacienții să se adapteze și să lungească apelul la medic din cauza sistemului informatic. noi trebuie să ajutăm oamenii, nu să le facem mai rău”, a mai spus medicul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe