Care sunt satele care vor reprezenta România la etapa mondială a concursului „Best Tourism Villages”, competiţie organizată de OMT

Care sunt satele care vor reprezenta România la etapa mondială a concursului „Best Tourism Villages”, competiţie organizată de OMT
Care sunt satele care vor reprezenta România la etapa mondială a concursului „Best Tourism Villages”, competiţie organizată de OMT. Sursa Foto: Flickr.com

Şase localităţi din România s-au înscris în competiţia „Best Tourism Villages”, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), dedicată recunoaşterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinaţii turistice rurale, potrivit Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

În cadrul etapei naţionale a competiţiei „Best Tourism Villages”, trei sate din România au obţinut cele mai mari punctaje. Răşinari (judeţul Sibiu), Biertan (judeţul Sibiu) şi Ciocăneşti (judeţul Suceava) vor fi propunerile României pentru etapa mondială a concursului.

Satele care vor reprezenta România la etapa mondială a concursului

Cele trei sate au şansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării, potrivit ziare.com.

Satele noastre sunt adevăraţi ambasadori ai turismului românesc! În acest an, Răşinari, Biertan şi Ciocăneşti, datorită unor astfel de instrumente de promovare internaţională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume şi, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenţii de turism internaţionale. MAT le va fi alături şi în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Clasamentul final, obţinut în urma evaluărilor desfăşurate de comisia de specialişti din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT):

Locul 1: Răşinari (judeţul Sibiu);

Locul 2: Biertan (judeţul Sibiu);

Locul 3: Ciocăneşti (judeţul Suceava);

Locul 4: Costeşti (judeţul Vâlcea);

Locul 5: Eibenthal (judetul Mehedinţi);

Locul 6: Râu Sadului (judeţul Sibiu).

Urmăriți B1TV.ro și pe