Carmen Dan, despre provocările de la Cimitirul Valea Uzului: „Fac un apel la bună înțelegere, la calm pentru toți participanții, indiferent de etnie!”

Carmen Dan, despre provocările de la Cimitirul Valea Uzului: Fac un apel la bună înțelegere, la calm pentru toți participanții, indiferent de etnie!
Sursă foto: Facebook / Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut un apel pentru comuniune și înțelegere în contextul în care se anunţă posibile tensiuni la Dărmâneşti cu ocazia Zilei Eroilor. Mai exact, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, îi incită pe maghiari să formeze un lanț uman în jurul Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, exact în ziua în care se sărbăreşte Ziua Eroilor şi românii pregăteau şi ei o ceremonie.

„Un apel la comuniune și înțelegere!

În contextul Sărbătorii Înălțării Domnului, consacrată și ca Zi a Eroilor, au loc mai multe manifestări religioase, de cinstire a eroilor neamului.

Un asemenea ceremonial religios are loc și la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului.

Fac un apel la bună înțelegere, la calm pentru toți participanții, indiferent de etnie! În memoria eroilor pe care astăzi îi pomenim cu toții, suntem datori să ne tratăm cu respect și bunăvoință!

“Să mergem împreună!”, așa cum ne-a îndemnat Sanctitatea Sa Papa Francisc, în timpul vizitei în România.”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Reamintim şi că deputatul PMP Marius Paşcan condamnă provocarea pregătită chiar de Ziua Eroilor la Cimitirul Internaţional Valea Uzului din Dărmăneşti şi cere intervenţia fermă a autorităţilor. (Detalii AICI)

Tags:
Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației