Carmen Dorobăț, infectată cu COVID-19 la puțin timp după vaccinare: Cateogoric că nu are legătură cu vaccinarea. Contactul infectant a fost după 3-4 zile. Nu era timp să formez anticorpi

Carmen Dorobăț, infectată cu COVID-19 la puțin timp după vaccinare: Cateogoric că nu are legătură cu vaccinarea. Contactul infectant a fost după 3-4 zile. Nu era timp să formez anticorpi
Sursa Foto: DCNews

Carmen Dorobăț,fostul managerul al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, s-a infectat cu COVID-19 la mai puțin de 48 de ore de la vaccinare.

Medicul a explicat într-o intervenție pe B1 TV că infectarea ulterioară nu are nici o legătură cu vaccinul pe care l-a făcut, deoarece a intrat în contact cu o persoană infectată, la scurt timp după imunizare, periodăîn care corpul nu a avut timp să producă anticorpi.

„Categoric că nu are legătură cu vaccinarea. M-am vaccinat pe 27 decembrie. Contactul infectant a fost la 3-4 zile după, ceea ce înseamnă că nu puteam să fiu protejată, întrucât nu era timp să formez anticorpi. Simptomatologia de debut a fost ștersă, motiv pentru care pot să cred că nu a fots zgomotoasă tocmai prin faptul că au început să apară astfel de anticorpi. Nici vorbă cineva să înțeleagă că este vorba despre o formă de boală care să fie în legătură cu administrarea vaccinului.

Am o stare genearlă bună, simptomele au fost destul de șterse de la început. â A fost o stare subfebrilă, lipsa poftei de mâncare și acestea m-au făcut să mă testez, rezultatul a fost pozitiv. Nu mă tratez eu pe mine, pentru că așa nu se face. M-am sfătuit cu domnul Adrian Streinu-Cercel. Urmez o schemă de tratament minimă și eu sper să fie bine”, a spus Carmen Dorobăț.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Carmen Dorobăț, printre primii medicii vaccinați din România

Medicul infecționist s-a aflatprintre primele persoane imunizate din România. Fostul manager a declarat că este important ca medicii să dea un exemplu și o doză de încredere populației.

„Așa scriem istorie în medicină, prin ce facemla patul pacientului , prin ce evaluăm și cercetăm, prin ce dăm din suflet bolnavului și acum, iată, prin dramul de încredere pe care ne străduim să-l transferăm spre inimile românilor pentru sănătatea noastră a tuturor„, a declarat Carmen Dorobaț,potrivit ziaruldeiasi.ro.