Cât costă viața românilor în șpaga corupților de la Metrorex. Zeci de polițiști au descins chiar în timpul unui examen de angajare fraudat

Cât costă viața românilor în șpaga corupților de la Metrorex. Zeci de polițiști au descins chiar în timpul unui examen de angajare fraudat

Metroul românesc este deviat puternic de corupție iar viețile călătorilor care circulă zilnic cu cel mai important mijloc de transport în comun din București ar fi putut fi puse în pericol dacă angajările s-ar efectua pe șpăgi: este ceea ce susțin zecile de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT care au descins, recent, chiar în mijlocul examenului pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă susținut la Metrorex.

Nici măcar acest examen de care depinde siguranța oamenilor nu a scăpat de socotelile unor angajați corupți; potrivit unor surse din anchetă, examenul ar fi fost fraudat.

Descinderea de amploare a oamenilor legii a vizat mai mulţi instructori dar şi candidaţi, relatează observatornews.ro.

Dosarul de corupţie este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cât costă viața românilor în ochii corupților de la Metrorex

Conform unor surse din anchetă citate de sursa amintită, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani. Descinderile au debutat miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor de unde procurorii au ridicat mai multe lucrări.

Anchetatorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate: pentru un loc asigurat, candidaţii ar fi trebuit să plătească între 6-7.000 euro.

Iar concurența nu ar fi deloc modestă, susțin oamenii legii, în condițiile în care salariul unui mecanic de metrou ajunge până la 7.000 de lei, fără sporuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe