Cât de contagioasă este varianta Delta. Andrei Baciu: O persoană infectată transmite boala la alte 6-7 persoane (VIDEO)

Cât de contagioasă este varianta Delta. Andrei Baciu: O persoană infectată transmite boala la alte 6-7 persoane (VIDEO)

Andrei Baciu a vorbit la Actualitatea cu Tudor Mușat despre cât de contagioasă este varianta Delta a COVID-19 și despre impactul unui val patru al pandemiei.

Ne uităm la ce se întâmplă în alte țări care sunt cu câteva săptămâni în fața noastră și vedem că se confruntă inevitabil cu emergența unui viitor val patru, dat de această tulpină Delta, care este mult mai contagioasă.

O persoană infectată transmite boala la alte 6-7 persoane, fiind vorba despre mult mai mult față de celelalte tulpini.

Atunci, se transmite mai ușor, este probabil să apară un nou val, o să vedem amplitudinea acestuia, însă trebuie să folosim la maximum această fereastră de oportunitate în care să creștem cât de mult posibil vaccinarea”, a declarat Andrei Baciu, în exclusivitate pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, avertisment cu privire la varianta Delta

Totodată, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că varianta Delta este mult mai contagioasă, fiind un pericol pentru persoanele nevaccinate.

Din datele existente, cunoaștem faptul că este mult mai contagioasă și aceste lucruri sunt deja cunoscute, are o contagiozitate și o transmitere de la o persoană la alta de 2 ri mai mare față de tulpina inințială. În ceea ce privește virulența, se pare că ar crește riscul de spitalizare de 2,5 ori mai ult decât tulpinile inițiale, decât celelalte variante de îngrijorare.

Din datele care sunt modelate în momentul de față matematic se estimează că în 20 până la 50% din cazuri, persoanele diagnosticate sunt cazuri de reinfecții, tocmai pentru că tot mai multe date arată că odată ce persoanele au trecut prin boală la mai mult de 6 luni activitatea neutralizantă a anticorpilor pentru varianta delta este aproape nedetectabile, lucru care se corectează prin vaccinare.

Experții acest lucru estimează că valul patru va fi mult mai agresiv decât valurile de la acest moment, diferențele fiind legate de nivelul de imunizare din populație , niveluld e vaccinare”, a declarat șeful CNCAV, în timpul conferinței de presă de marți.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”