Cătălin Striblea, despre tăcerea lui Klaus Iohannis: Dacă nu le vorbiți românilor, habar nu o să aibă nimeni că o parte din lucrurile bune care s-ar putea întâmpla vi se datorează

Cătălin Striblea, despre tăcerea lui Klaus Iohannis: Dacă nu le vorbiți românilor, habar nu o să aibă nimeni că o parte din lucrurile bune care s-ar putea întâmpla vi se datorează
Foto: B1 TV

Jurnalistul Cătălin Striblea atrage atenția, printr-o postare pe blogul personal, asupra celor mai importante subiecte ale zilei, evenimente în urma cărora președintele Klaus Iohannis, în stilul cu care ne-a obișnuit, nu a avut nicio reacție.

Primul subiect semnalat de Striblea este protestul muncitorilor de la Mioveni, unde s-a strigat în premieră ”Jos Iohannis!”

”Muncitorii de la Mioveni au ieșit în stradă și cer să li se facă autostradă care ar spori puterea fabricii de automobile. Protestul vine după ce compania Renault a amenințat că pleacă din România, dacă autostradă nu e gata până în 2020. În premieră, s-a strigat în stradă și ”Jos Iohannis”, lucru care nu trebuie să vă îngrijoreze încă, dar ar trebui să vă pună un semn de întrebare”, scrie jurnalistul, adresându-se președintelui.

Avertismentul transmis de Rusia, referitor la amplasarea scutului antirachetă pe teritoriul României, este de asemenea luat în discuție de Cătălin Striblea, care arată că dacă Rusia va deveni o amenințare reală pentru România, șeful statului s-ar putea ascunde liniștit în buncărul de la Vila Lac 3, însă restul românilor ar avea o problemă serioasă.

„Rusia tocmai a transmis oficial că, fiind o țară care are scutul american, suntem o țintă din punctul ei de vedere. Pentru dumneavoastră nu ar trebui să fie o problemă, căci am înțeles de la fostul președinte că la Vila Lac 3 există un buncăr. Pentru restul familiilor din România s-ar putea ivi însă o problemă”, scrie Striblea.

”În culisele Parlamentului, partidul care v-a adus la Cotroceni a blocat procesul de revizuire a Constituției pe o durată nedeterminată, probabil până când va avea majoritate. Nu pot să vă dau link la știrea asta, dar sunt convins că o știți deja. Și mai știți că tot PNL pregătește acolo un amendament care să-i scoată pe procurori din magistratură. O fi bine, o fi rău? Încă nu știu, în afara unei dezbateri. 25 de membri ai partidului care trebuie să facă ”guvernul meu” au semnat legea prin care își dau pensii speciale. Inițiativa este un rezultat al ”politicii altfel” pe care o promovați, probabil”, mai arată jurnalistul.

În acest context, Cătălin Striblea îi transmite șefului statului că o țară poate fi condusă dacă președintele vorbește cu cetățenii ei pentru că altfel ”habar nu o să aibă nimeni că o parte din lucrurile bune care s-ar putea întâmpla vi se datorează”.

”Tot ce vreau să vă spun este că oamenii pot fi conduși doar dacă le vorbești, dacă le arăți calea și dacă îi îndrumi. Și, mai ales, dacă le dați speranță, încredere și soluții. Nu vrea nimeni să fiți Traian Băsescu, ci dimpotrivă. Iar domnului Băsescu nu i s-a reproșat prezența în spațiul public, ci modul în care deseori a făcut-o: agresiv, jignitor uneori, intolerant și inconsecvent. Dar a fost un lider multă vreme. Dacă nu le vorbiți românilor, habar nu o să aibă nimeni că o parte din lucrurile bune care s-ar putea întâmpla vi se datorează. Dar e alegerea dumneavoastră. Eu, unul, vă aștept la interviu la B1 să mă contraziceți”, conchide Cătălin Striblea.