Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București: „Îmi doresc ca întreaga societate să înțeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg”

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București: Îmi doresc ca întreaga societate să înțeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg
Foto: Facebook/Cătălina Poiana.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, a remarcat, într-o postare, pe rețelele de socializare, că sistemul medical din România are nevoie de predictibilitate, finanțare corespunzătoare și investiții în infrastructura spitalicească.

„Consider că din cauza provocărilor din perioada actuală, gândurile noastre, dorinţele şi aşteptările, merg la fel ca pentru mare parte a populaţiei, către sănătate şi către sistemul de sănătate, acum în primele zile dintr-un nou an. La începutul lui 2022, fiecare dintre noi ne gândim la ce va urma, la ce an vom avea, ce provocări trebuie să depăşim. Ce dorim noi ca medici sistemului medical şi sănătăţii româneşti în ansamblu? Îi dorim predictibilitate, îi dorim finanţare corespunzătoare, îi dorim politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical, îi dorim măsuri pentru atragerea de noi medici şi alocarea de noi locuri de muncă în sistemul medical”, a afirmat prof.dr.Cătălina Poiană.

Președintele Colegiului Medical București a mai remarcat că îşi doreşte ca în noul an să existe acces la servicii medicale, în mod echitabil, atât pentru pacienţii cronici, cât şi pentru pacienţii COVID-19 sau cei care au o urgenţă, normalitate, precum şi investiţii în infrastructura spitalicească, precizează Agerpres.

„Îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc. Sunt multe de făcut în acest sistem, dar legătura de încredere ce trebuie să existe între medic şi pacient, extrem de importantă – acolo unde s-a pierdut sau nu a existat – trebuie să se reclădească, să se formeze! Iar acest lucru ţine de medic şi de pacient! Deci de fiecare din noi! La Mulţi Ani cu sănătate tuturor!”, a conchis prof. dr. Cătălina Poiană.

Urmăriți B1TV.ro și pe