Câte mașini Tesla au cumpărat românii în 2020. Compania americană va deschide un centru în București

Câte mașini Tesla au cumpărat românii în 2020. Compania americană va deschide un centru în București

Românii încep să fie din ce în ce mai deschiși către automobilele „verzi“, cele electrice și hibride. Acest segment de mașini a înregistrat o creştere a înmatriculărilor de maşini noi de 9% în primele nouă luni ale anului, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), ajungându-se la aproape 5.400 de unităţi. În acest context, gigantul Tesla, compania fondată de Elon Musk, va deschide un centru în București.

Câte mașini Tesla au cumpărat românii în 2020

România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Dintre „automobilele verzi”, maşinile electrice au ocupat primul loc în preferințele românilor, urcând în vânzări cu 41%. O creştere şi mai puternică s-a înregistrat în rândul hibridelor plug-in, de 141%.

La începutul anului, în România erau înscrise în circulație 164 de mașini Tesla, dintre care 94 de unități sunt Model S, 44 de mașini electrice sunt Model 3 și 26 de unități sunt SUV-ul Model X. Peste 100 de mașini electrice Tesla au intrat în parcul auto numai anul trecut, o creștere de 3-4 ori mai mare față de anul 2018. Majoritatea mașinilor au fost cumpăratede persoane juridice.

Tesla Model 3 a fost anul trecut pe locul 7 întopul înmatriculărilorde mașini electrice noi în România.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni.

Tesla va deschide un centru în București

Până acum, clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

Acum, Tesla a anunțat că vine în România. Un punct de vânzăre, cu service integrat, va fi deschis în București, în nordul Capitalei.

Showroom-ul va fi unul de vânzări al produselor din gama Tesla, iar, pentru moment,se caută 5 angajațicare să lucreze pentru companie: un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service și un consultant de vânzări.

Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume

La sfârșitul lunii iunie, compania Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.

Mai exact, acţiunile Tesla au câştigat 5 procente, ajungând la o valoare maximă de 1.135 dolari, plasând compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, la o diferență considerabilă față de Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Preţul acţiunilor pentru producătorul auto, deținut de miliardarul Elon Musk, a crescut cu 170% în acest an.

Înaintea acestui moment, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe