Catedrala Neamului, aflată în construcție, a devenit pentru un bărbat loc de sărit cu parașuta

Catedrala Neamului, aflată în construcție, a devenit pentru un bărbat loc de sărit cu parașuta
Foto: hepta photo agency / hepta photo agency

Un bărbat a sărit cu parașuta din turla Catedralei Neamului, chiar în interiorul construcției. Recent a fost postat și videoclipul pe YouTube, care pare a fi mai vechi, menționează PRO TV.

Videoclipul surprinde momentul în care bărbatul se pregătește să efectueze saltul de la 60 de metri, cel mai înalt punct al Catedralei. Parașutistul a aterizat în pronaos, locul predestinat credincioșilor pentru participarea la slujbe.

Nu este cunoscută identitatea bărbatului. Se presupune că este un pasionat de base-jumping, sport periculos bazat pe saltul cu parașuta, fără siguranță, în locuri neobișnuite. În mesajul postat, el mulțumește pentru recomandarea locului unui „prieten francez”.

Surse din cadrul Patriarhiei au declarat pentru Știrile PROTV că, cel mai probabil, bărbatulnu e român și a intrat pe ascuns pe șantierul Catedralei. În filmare nu se văd schele, ceea ce sugerează că ar fi fost făcută anul trecut.

Poliția nu a fost sesizată în legătură cu acest eveniment.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită în 2018 la 100 de ani de la Marea Unire şi are hramurile Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor şi Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:29 - Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit în Republica Moldova
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)