Câți copii refugiați au ajuns în România, din Ucraina. Măsuri anunțate de la Ministerul Familiei, pentru susținerea orfanilor (VIDEO)

Câți copii refugiați au ajuns în România, din Ucraina. Măsuri anunțate de la Ministerul Familiei, pentru susținerea orfanilor (VIDEO)
Gabriela Firea, Ministerul Familiei

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a oferit noi informații despre numărul de copii refugiați care au tranzitat România, de la declanșarea crizei din Ucraina. De la începutul conflictului au intrat în țara noastră 58.284 de copii minori, a declarat senatorul PSD, într-o conferință susținută vineri, 4 martie.

Dintre cei aproape 60.000 de copii care au intrat în România, 35.674 de copii au ieșit din țară, iar 22.610 încă figurează pe teritoriul statului. De asemenea, potrivit ministrului, numărul copiilor care intră în țară este în creștere. „Sunt cu peste 4.500 mai mult față de ziua precedentă”, a declarat Firea.

Măsuri pentru a sprijini refugiații orfani, anunțate de către Gabriela Firea

Oficialul Guvernului a atras atenția că în situația în care conflictul va fi de lungă durată, capacitatea instituțiilor statului care găzduiesc orfani vor fi epuizate.

„Aseară, la Tulcea au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani”, a precizat Firea, care a explicat că are în vedere un parteneriat cu societatea civilă pentru găzduirea copiilor, sub supravegherea personalului direcțiilor teritoriale pentru protecția copilului, a copiilor ucraineni fără părinți care ajung în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe