Câți români au trecut deja prin infecția cu noul coronavirus. Estimările autorităților

Câți români au trecut deja prin infecția cu noul coronavirus. Estimările autorităților
Sursa foto: Pixabay

Peste 170.000 de români s-au infectat până acum cu noul coronavirus. În ultimele zile, potrivit Grupului de comunicare Strategic, zilnic, aproximativ 4.000 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19. Autoritățile estimează că numărul cazurilor ar putea ajunge chiar și la 9.000.

172.516 de români au fost diagnosticați cu Covid-19, de la începutul epidemiei

De al începutul epidemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, 127.076 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 14-16 octombrie 2020, numărul de noi infectări a depășit 4.000 / zilnic. Spre exemplu, vineri, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 742 de persoane au fost și ele reconfirmate în urma retestărilor.În ultima zi, alți 75 de pacienți COVID-19 au decedat. Numărul bolnavilor în stare gravă, aflați la Terapie Intensivă, a atins un nou record – 726.

Până în acest moment, au fost prelucrate 2.800.912 deteste, din care 30.325 în ultima zi.

Estimările autorităților cu privire la numărul de români ce se vor infecta cu noul coronavirus în perioada următoare

Dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, estimează că România ar putea ajunge la o medie de 9.000 de infecții de coronavirus pe zi în luna decembrie, dacă se menține tendința actuală de creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Aici vine partea mai tristă, pentru că ar putea să fie o corespondență în terapia intensivă de 3.000 de cazuri, ceea ce, în mod natural, ar putea crea niște probleme deosebite sistemului și bineînțeles în primul rând probleme de sănătate oamenilor. Avem impresia că cel drag nouă sau cel cunoscut nu ne poate transmite infecția. Ne-o poate transmite și o transmite chiar mai intens decât cu o persoană străină cu care rezumi contactul doar la strictul necesar și poți să respecți și distanțarea și toate celelalte, pe când ceilalți sunt aproape și de aici vine majoritatea infecțiilor”, a precizat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie la Europa FM, punctând că, indiferent ce măsuri de limitare a răspândirii virusului adoptă autoritățile, ele nu pot avea efect atât timp cât nu sunt respectate.

Și Nelu Tătaru, minstrul Sănătății, a reacționat în urma bilanțului din data de 16 octombrie, când au fost raportate peste 4.000 de îmbolnăviri și peste 700 de pacienți la ATI.

Nelu Tătaru se așteaptă ca în zilele următoare să fie bătute noi recorduri negative.

„Sunt aceelași județe la nivel naționalși municipiul București. Vom avea o creștere progresivăși în următoarele zile, în condițiile în carerestricțiile ar trebui să-și facăefectul în următoarele 2-3 săptămâni (…) Vor fi controale mai accentuate. Au fost în această săptămână controale și în ministere”, a declarat Nelu Tătaru vineri, 16 octombrie, de la Lețcani, Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe