Cavaleri, domniţe şi negustori, la Festivalul Medieval de la Sighişoara (VIDEO)

Cavaleri, domniţe şi negustori, la Festivalul Medieval de la Sighişoara (VIDEO)

Atmosfera medievală a fost recreată în Cetatea Sighişoarei. Cavaleri, domniţe şi negustori au defilat pe străzile bătrânei cetăţi, costumaţi la fel ca în Evul Mediu. Festivalul Medieval de la Sighişoara, ajuns la cea de-a doua zecea ediţie, a debutat cu parada ordinelor cavalerilor, condusă de toboşarul cetăţii.

Festivalul a debutat în forţă cu tradiţionala Paradă a Ordinelor Cavalereşti, cinci la număr la această ediţie. Trei din România: Ordinul Cavalerilor de Mediaş, de Sibiu şi Cavalerii-Lup şi încă două din Ungaria şi Bulgaria. Străduţele strâmte ale vechii cetăţi s-au umplut de cavaleri, domniţe şi menestreli.

Zeci de turişti au asistat la reprezentaţia cavalerilor îmbrăcaţi în costume medievale, în timp ce domniţele îi invitau pe curioşi să viziteze corturile cavalereşti. De asemenea, grupurile de menestreli şi negustori fluturau în aer streagurile cu blazon. Muzica medievală se auzea în întreaga cetate.

Din cauza referendumului, consilierii locali din Sighişoara au decis scurtarea festivalului la doar trei zile din zece, cât era stabilit iniţial. Pentru această ediţie, autorităţile locale au alocat suma de 1,3 milioane de lei.

Festival Medieval la Sighișoara

Embed: " />

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)