Cazul Caracal. Ce s-a hotărât astăzi, în instanță. Monica Melencu: ”Suntem dezamăgiți”

Cazul Caracal. Ce s-a hotărât astăzi, în instanță. Monica Melencu: ”Suntem dezamăgiți”

Mama Luizei Melencu, Monica Melencu, a oferit noi declarații despre cazul Caracal, după ce s-a prezentat la Curtea de Apel Craiova.

La mai bine de un an de latragediile care au schimbat cursul familiilor celor două tinere dispărute,apar noi informaţii legate de dosarul potrivit căruia Gheorghe Dincă se face vinovat de răpirea, sechestrarea și chiar uciderea celor două adolescente.

Familiile celor două fete dispărute din Caracal, s-au prezentat miercuri dimineață laCurtea de Apel Craiova pentru elucidarea cazului.

Monica Melencu: Suntem dezamăgiți

Rudele Luizei și Alexandrei au ieșit miercuri din sala de judecată a Curții de Apel Craiova extrem de dezamăgite. Termenul de judecată s-a amânat, după cererea apărătorului rudelor Alexandrei Măceșanu, care nu a putut fi prezent din cauza unor probleme de sănătate. Magistrații ar fi urmat să judece, în cameră preliminară, cererile și excepțiile formulate de familiile victimelor controversatului bărbat din Caracal, Gheorghe Dincă, omul care este acuzat derăpirea, sechestrarea șiuciderea celor două adolescente.

Mama Luizei, Monica Melencu, a declarat că „suntem dezamăgiți în continuare pentru că am fost mințiți și suntem mințiți. Niciodată nu vom accepta situația că Gheorghe Dincă le-a ars pe fete în butoi”, într-o intervenție la România TV.

„Acest proces s-a amânat pentru data de 23, ora 11:00, din cauza unor probleme a domnului Moldovan. Cerem să se facă dreptate pentru că nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Acest caz s-a făcut pentru funcții și bani. Noi vrem să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra”, a mai spus mama Luizei Melencu.

Cazul Caracala strâns zeci de volume

Reamintim faptul că în urmă cu un an, Alexandra Măceșanu, o tânără de 16 ani, a sunat la numărul de urgențe 112, pentru a semnala organelor de poliție faptul căa fost răpită și sechestrată, violată și bătută de monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, în vârstăde 60 de ani. Copila nu le-a cerut autorităților decât să o salveze din mâinile violatorului, sarcină care intră în atribuțiilor lor. Trei zile a durat până cândpolițistii au identificatlocația acesteia. În cele din urmă, agenții de poliție s-au deplasat la locuința lui Gheorghe Dincă, însă fata dispăruse de la adresa cu pricina. Cel mai probabil, aceasta a fost mutată într-un loc sigur, după ce agresorul ei a observat că fata a alertat autoritățile locale. La audieri, Dincă a mărturisitpolițiștilor că a violat-o, a omorât-o, iar mai apoi a ars-o într-un butoi metalic. Ulterior, specialiștii au analizat fragmentele osoase găsite în butoniul cu pricina, iar rezultatele au confirmat faptul că resturile aparțineau tinerei. Înregistrarea cu apelul fetei la 112 a fost dată publicității și a provocat multă durereși revoltă în rândul populației.

Un ofițerde la Serviciul Analiză Comportamentală a evidențiatcă munca pe care au depus-o a fost una titanică. De-a lungul timpului, dosarul“Cazului Caracal”a strâns nici mai mult, nici mai puțin decât 19 volume.

“Ai nevoie de o mare rezistență psihică să poți să faci față. Nu poți ignora niciun fel de informații. Iar acest dosar a umplut 19 volume. Trebuia să pui cap la cap întreaga muncă a tuturor echipelor pentru ca tu să înțelegi, nu te poți duce în anchetă să citești de pe foaia de hârtie. E necesar să ai acest dosar în minte, să știi cum să prelucrezi datele în relația ta cu inculpatul”, a subliniat Dorin Dumitran.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)