Cazul Caracal. În ce stadiu se află dosarul în care este judecat Gheorghe Dincă

Cazul Caracal. În ce stadiu se află dosarul în care este judecat Gheorghe Dincă

La mai bine de un an de la dispariția Luizei Melencu, apar noi detalii cutremurătoare în cazul Caracal.Carmen Obârșaru, avocatul familiei Melencu, a acuzat faptul că s-au ascuns probe din dosar.

Reamintim faptul că până de curând, mama adolescentei dispărute din Caracal, Monica Melencu, a fost reprezentată de Tonel Pop, însă la sfârșitul anului trecut, femeia a decis să angajeze un nou apărător.Este vorba despre Carmen Obîrșanu, un avocat foarte cunoscut din Timișoara.

Luiza Melencua dispărut în luna aprilie, din Caracal. Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o pe ea și pe Alexandra Măceșanu. Ancheta este în curs.

GheorgheDincă, mână-n mână cu instituțiile statului?

Dezvăluirile renumitului avocat din Timișoara au fost făcute în contextul în care săptămâna trecută, judecătorii din Olt i-au respins lui Gheorghe Dincă cererea prin care solicita să fie lăsat în libertate.

”Locul lui Dincă este după gratii, dacă nu pentru toate infracțiunile, măcar pentru o parte din ele. El se folosește de datele anchetatorilor. Dincă nu este un infractor singular. Nu știu de ce anchetatorii au omis faptul că Dincă a fost ajutat sau a fost un simplu pion al unui grup de trafic de persoane.

Nu au fost administrate toate problele, au fost ascunse foarte multe probe care dovedeau că acest Dincă face parte dintr-un clan mult mai mare în care sunt implicate instituții ale statului și pe care organele de cercetare vor să le ascundă.

El nu spune niciodată tot adevărul, spune frânturi. Trebuie să fii foarte atent să faci separare între ce spune adevăr și ce spune minciună”, a declarat avocata familiei Melencu, conform Evenimentul Zilei care citează Realitatea PLUS.

Vineri, Gheorghe Dincă a fost audiat prin videoconferinţă, după ce a cerut să fie eliberat. Magistraţii au decis ca monstrul din Caracal să rămână în arest, notează Antena3.

Rudele celor două tinere dispăture din Caracal, AlexandraMăceşanu şi LuizaMelencu au solicitat judecătorului de cameră preliminar, în data de 20 mai, retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale, termenul pentru deliberare şi pronunţare fiind 3 iunie.

Solicitările şi excepţiile ridicate de părţile din dosar au fost respinse, miercuri, de către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Olt.

Reamintim faptul căpe data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis deDirecția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism(DIICOT) prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „dosarul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte), precum şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Răsturnare de situație în cazul Caracal: Mama Luizei Melencu cere refacereaexpertizei în cazul presupusei ucideri a fiicei sale

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, a anunţat că va face o solicitare urgentă pentru refacerea expertizei în cazul presupusei ucideri a fiicei sale. Mama adolescenteieste sigură că Luiza nu este moartă, ci a căzut victimă unei reţele de trafic de persoane. Femeia se declară dezamăgită şi spune că nu mai are încredere în instituţiile statului român.

“Atât cer: toată țara să fie alături de noi, să nu mușamalizăm acest caz, pentru că în joc este viața acestor copii”, a precizat femeia, într-o intervenție televizată.