Cazul polițiștilor de la Secția 16: Unul dintre bărbații bătuți de agenți a fost găsit mort. Celălalt a murit în urmă cu câteva săptămâni

Cazul polițiștilor de la Secția 16: Unul dintre bărbații bătuți de agenți a fost găsit mort. Celălalt a murit în urmă cu câteva săptămâni

Noi detalii ies la iveală în cazul polițiștilor de la Secția 16 din Capitală, acuzați de tortură. Unul dintre bărbații bătuți și umiliți de agenți a fost găsit mort în casa unei cunoștințe, informează Știrile Pro TV.

Cei doi bărbați, bătuți în urmă cu câteva luni de polițiști de la Secția 16 din Capitală, au murit

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, iar moartea sa este considerată una suspectă.

Informația apare în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni a murit și celălalt bărbat, bătut de polițiști în luna septembrie. Aparent, decesul acestuia s-a produs din cauze naturale.

Mai mulți polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt acuzați că în urmă cu șase luni au bătut două persoane care le-au atras atenția că nu poartă măști de protecție.

Față de trei dintre agenți a fost luatămăsura arestării preventivepentru 30 de zile, pentru alți trei polițiști a fost dispusă măsura controlului judiciar vreme de 60 de zile, în timp ce pentru un alt polițișt nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode,a declaratcă dacă și doar o parte dintre acuzațiile care li se aduc se dovedesc a fi adevărate, ”acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist”.

”Fapta s-a petrecut în septembrie 2020. Au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reține pe optdin cei nouăsuspecți, având în vedere acuzațiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de polițist. Va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie și 1% din ceea ce s-a spus în spațiul public este adevărat, acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist”, a spus Lucian Bode.