Cazuri revoltătoare la Bacalaureat 2020. Diferență de peste 4 puncte după contestații

Cazuri revoltătoare la Bacalaureat 2020. Diferență de peste 4 puncte după contestații
Foto: pixabay

Gafe uriașe în corectarea lucrărilor examenului de Bacalaureat 2020. Un exemplu în acest sens vine din Gorj.

Recorectarea lucrărilor la examenul de Bacalaureat a scos la suprafață noi surprize. Un elev din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, de la specializarea mate-info a repus contestație, soluționată în favoarea sa, cu o diferență uriașă între prima și a doua notă.

După recorectare, nota elevului a fost mărită cu 3,10 puncte. Inițial, a primit 6,40 la matematică, iar la recorectare, absolventul a fost notat cu 9,50. O diferență uriașă a consemnat elevul ghinionist și la anatomie, unde a fost notat cu 8,45. După contestație, a primit nota 9.60. Astfel, absolventul a promovat BAC-ul cu media 9,35, notează Pandurul.ro. În total, în primă fază, elevului i-au fost amputate 4,25 puncte.

Alte cazuri revoltătoare la examenul de Bacalaureat 2020

Un alt elev, de la același liceu și specializare, a primit un tratament asemănător. Primul profesor l-a notat cu 6,30 la matematică. După contestație, a primit 8,30. La anatomiea primit 8,65 inițial, iar după corectură a fost notat cu 9,70.

O eroare gravă s-a constatat și la Colegiul „MIhai Viteazul” din Bumbești-Joi, profilul de filologie. Lucrarea sa la istorie a fost notată cu 6,05, iar la recorectare, a primit 9,15.

După contestații, rata de promovare a crescut de la 62,9%, la 64,5%, potrivit Ministerului Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)