CC dezbate sesizările cu privire la Legea referendumului, revocarea Avocatului Poporului dar și reprezentarea la Consiliul European

CC dezbate sesizările cu privire la Legea referendumului, revocarea Avocatului Poporului dar și reprezentarea la Consiliul European

Judecătorii Curţii Constituţionale se reunesc din nou în şedinţă, marți dimineață. Magistraţii discută despre modificările aduse legii referendumului, despre schimbarea Avocatului poporului, dar şi despre legea care stabileşte că, în lipsa unui acord între preşedinte şi premier, Parlamentul decide cine merge la Consiliul European.

CC are pe ordinea de zi, marţi, sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, formulată de un număr de 26 senatori aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Parlamentul s-a reunit în 3 iulie în sesiune extraordinarăşi l-a revocat din funcţie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, funcţia fiind preluată interimar de către Valer Dorneanu. PDL a anunţat că atacă la CC decizia.

Plenul Senatului a adoptat, la finele lunii iunie, legea privind cooperarea între Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, care prevede că Parlamentul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu ajung la un acord.

Potrivit modificărilor aduse în comisiile reunite, conducătorul delegaţiei României la reuniunile Consiliului European este preşedintele României sau premierul.