CCR a respins cererile de anulare a alegerilor. Zegrean: Vineri să fiți pregătiți de o mare ședință festivă

CCR a respins cererile de anulare a alegerilor. Zegrean: Vineri să fiți pregătiți de o mare ședință festivă

Magistrații Curții Constituționale au respins, miercuri, ca inadmisibile, cererile de anulare a alegerilor prezidențiale, relatează B1 TV.

Președintele CCR, Augustin Zegrean a explicat, înainte de analizarea sesizărilor, că „orice nemulțumit poate contesta alegerile”, însa CCR analizează doar contestațiile venite de la alți candidați ori de la partidele politice.

După al doilea tur al alegerilor prezidențiale, patru contestaţii au fost depuse la CCR.

Tot miercuri, înainte ca magistrații să se reunească pentru a analiza sesizările, Augustin Zegrean a declarat că trebuie să fim pregătiți vineri pentru „o ședință festivă”, pentru că atunci ar putea fi validată alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de șef al statului, după ce, probabil în cursul zilei de joi, Biroul Electoral Central va trimite la CCR dosarele cu rezultatele alegerilor.

„Încă nu am primit dosarele de la BEC. Dacă le primim mâine (joi – n. red.), vineri să fiți pregătiți de o mare ședință festivă”, a încheiat Zegrean.

CCR a respins cererile de anulare a alegerilor

Ultima oră
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)