Ce se întâmplă cu sălile de fitness în contextul COVID-19. Cel mai recent studiu arată cât de ridicat este riscul de infectare

Ce se întâmplă cu sălile de fitness în contextul COVID-19. Cel mai recent studiu arată cât de ridicat este riscul de infectare
dw.com

Trendul ascendent de infectări cu COVID-19 naște noi scenarii cu privire la restricții. Următoarele pe listă: sălile de fitness. Un studiu realizat în Marea Britanie reflectă riscul de transmitere a SARS-COV-2 și implicit, gradul de necesitate în ceea ce privește suspendarea pentru astfel de activități.

Riscul de infectare cu COVID-19 este minim, arată un studiu realizat de academicienii de la Sheffield Hallam University. Potrivit analizei desfășurate din luna septembrie, numărul de infectări a fost foarte redus. Mai precis, 0,8 cazuri la 100.000 de vizite în sală.

Analiza are în vedere un total de 62 de milioane de vizite în 14 țări de pe continentul european.

Sălile de fitness au fost închise în România în ăeriaoda 15 martie – 15 iunie

În România, la nivel guvernamental, încă nu s-a pus din nou problema închiderii sălilor de fitness la nivel național. Mai multe cadre medicale însă, cer acest lucru. Printre ei, imunologul Radu Ciornei.

„Magazinele din mall-uri nu cred că sunt o problemă. Cubajul fiind foarte mare, nu este acea cantitate mare aerosoli în aer. Într-adevăr, birourile, sălile de fitness reprezintă un risc crescut de infectare, din cauza faptului că oamenii respiră liber. Eu aș închide sălile de fitness”, a transmis Radu Ciornei pentru B1.ro.

Există în schimb măsuri regionale. În Timișoara de exemplu, ca urmare a creșterii ratei de infectare, sălile de fitness au fost închise pentru cel puțin 14 zile.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)