Ce spune un martor al tragediei de la Piatra Neamț. ”Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan”

Ce spune un martor al tragediei de la Piatra Neamț. ''Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan''
FOTO: www.ziarpiatraneamt.ro/

Apar primele declarații după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Un angajat al spitalului a oferit detalii despre momentul în care incendiul a izbucnit.

„Auzeam când am coborât eu din mașină. Nu știam ce se întâmplă. Era lumea agitată pe jos. Erau mașini, cu schimbul de tură, cu asta, oarcate aiurea și nu prea au avut, s-au cam chinuit să intre pompierii. Și, după aceea, când m-am dat jos din mașină, deodată: BUF!”, a povestit martorul pentru Digi24.

Acesta susține că a asistat la scene greu de imaginat.

„Flacără, fum! Cum Dumnezeu? Eram exact la colțul clădirii, unde e mașina poliției, acolo.

Și atunci au bubuit geamurile. Unul din ele. Nu am știut ce se întâmplă. Când au intrat pompierii, o parte au urcat pe scara de incendiu, o parte pe la fostul Crematoriu. Au pus scările, cu furtune. Dup-aia a venit scara aia mare”, mai spune martorul.

„I-au evacuat pe toți cum au putut. Dup-aia m-au chemat în interior. Erau pe hol. Era dezastru. Erau scoase paturile arse, cu tot cu pacienții morți.

Pacienții erau pe paturi. Pompierii i-au scos pe hol. Când am ajuns sus, după ce s-a stins focul, erau pe hol tot, aparatură, pacienți, care erau duși în UPU”, mai adaugă acesta.

„Erau și în salon asistente. Supravegheau bolnavii, se făceau tratamente când a avut loc explozia. Având combinezonul… Combinezonul are nailon curat. Arde pe tine exact cum dai foc la o pungă de celofan. Ca și cum erau într-un sac de nailon.

Pacienții au rămas neputincioși în fața exploziei.

„Dacă ei erau stabilizați la pat,pacienții, normal, doar erau intubați. Acolo sunt saloane de persoane intubate”, mai spune bărbatul.

Incendiu la Piatra Neamț

Reamintim că unincendiuputernic a izbucnit în jurul orei 18:30, la secția ATI de laSpitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde bolnavii COVID se aflauintubați. A fost activat planul roșu de intervenție. Zece persoane au murit și alți cinci se află în stare critică. Secția de Terapie Intensivă a spitalului a fost distrusă, iar ceilalți pacienți urmează să fie transportați la alte spitale. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară.

Urmăriți B1TV.ro și pe