Ce trebuie să conțină un echipament complet de schi / La ce preț ajunge acesta

Ce trebuie să conțină un echipament complet de schi / La ce preț ajunge acesta
Foto: Pixabay

Deși abia ce a început toamna, sezonul de iarnă este aproape, iar vacanța de schi le aduce iubitorilor sporturilor de iarnă posibilitatea de a se relaxa din nou pe pârtii.

Schiorii cu ștate vechi, care practică sportul la nivel avansat, știu cât de important este echipamentul pentru asigurarea protecției, așa că înaintea fiecărui sezon se asigură că nu le lipsește nimic atunci când vor fi pe pârtie. De partea cealaltă, amatorii sau cei aflați la început de drum întâmpină dificultăți, așa că este indicat să își facă o listă de cumpărături și să meargă la un magazin de specialitate, pentru a se asigura că vor merge îmbrăcați adecvat pe pârtie, notează ziare.com.

Ce trebuie să conțină echipamentul complet de schi

Iată o listă esențială pe care schiorii trebuie să o aibă în vedere atunci când hotărăsc să își petreacă vacanța la munte.

  1. Îmbrăcăminte adecvată – Trebuie să țineți cont că veți sta ore în șir la temperaturi scăzute, așa că este bine să vă asigurați că purtați îmbrăcăminte groasă, care să vă asigure confort; este de preferat să aveți cel puțin trei straturi de haine.
  2. Casca de protecție – Trebuie să țineți cont că o cască de protecție este un accesoriu indispensabil din ținuta pentru schiat, întrucât, în caz de accidente, aceasta este deosebit de importantă, în special la viteze mari sau pentru începători.
  3. Ochelari de schi – Lumina este foarte puternică pe pârtie întrucât zăpada reflectă lumina soarelui. Dacă nu purtați ochelari de schi, vizibilitatea este redusă. Specialiștii recomandă ca aceşti ochelari să aibă o lentila dintr-o singură bucată, cât mai mare, şi realizată din plastic, reflectorizantă şi să ofere, în plus, protecție UV. Ochelarii cu lentile portocalii sunt cei mai indicaţi, deoarece pot fi folosiţi indiferent de vremea de afară, oferind o vizibilitate bună atât pe soare, cât şi pe ninsoare sau ceaţă.
  4. Clăpari – Clăparii au rolul de a fixa schiul în picior. Trebuie să vă asigurați că alegeți mărimea potrivită, astfel încât piciorul să stea într-o poziție corectă. Este important și să fie izolați termic.
  5. Schiuri și bețe de schi – Este foarte important să alegeți schiuri potrivite din punct de vedere al dimensiunii, înălțimii și experienței. În ceea ce privește bețele pentru schiuri, acestea trebuie să aibă, de asemenea, o dimensiunea potrivită, în concordanță cu înălțimea schiorului și cu dimensiunea schiurilor.
Foto: Pixabay

Cât costă un echipament complet de schi

Când vine vorba de prețurile pentru un echipament complet de schi, acestea pot fi ridicate, prin prisma complexității accesoriilor componente.

Un set izotermic pentru adulți costă aproximativ 150 de lei. Un polar pornește de la 50 de lei și poate ajunge până la 200 de lei, mai scrie sursa citată anterior. O geacă de schi pornește și ea de la 150 de lei și ajunge chiar la 800 de lei, iar pantalonii de schi variază între 100 și 800 de lei, în funcție de brand și calitate.

Casca de schi costă până la 400 de lei, iar prețul mediu al ochelarilor este de 100 de lei.

Clăparii pornesc de la 400 și pot ajunge și la 1.700 de lei, iar schiurile variază între 800 și 3.000 de lei. Bețele de schi costă circa 100 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală
20:00 - Un notoriu mercenar rus, veteran din Transnistria, a fost lichidat de ucraineni în contraofensiva din Herson
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss
18:43 - Rareș Bogdan, la Strasbourg: Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european
18:24 - David Popovici îi va onora memoria lui Cătălin Hîldan. Gestul făcut de marele campion la înot în ziua în care se împlinesc 22 de ani de la moartea „Unicului Căpitan” (VIDEO)