Cerere de insolvență pe numele Nordis Management, depusă de Weststar la Tribunalul București. Creditorul revendică o datorie de 5,5 milioane de euro

Cerere de insolvență pe numele Nordis Management, depusă de Weststar la Tribunalul București. Creditorul revendică o datorie de 5,5 milioane de euro
Foto: Nordis Group / Facebook

Weststar Real Estate SRL Arad a depus vineri, la Tribunalul București, o cerere de intrare în insolvență pe numele Nordis Management SRL, cea mai importantă firmă din grupul dezvoltatorului imobiliar Nordis. Creditorul revendică o datorie de 5,5 milioane de euro. Deocamdată, instanța nu a acordat un termen de judecată, precizează G4Media.

UPDATE, 28 mai, ora 22: Nordis Group a transmis un drept la replică și susține că nu se pune problema insolvenței, precum și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”. 

De la ce a pornit diferendul dintre Weststar și Nordis

Amintim că, potrivit unei promisiuni de vânzare-cumpărare din august 2020, Weststar, societate deținută de omul de afaceri arădean Simion Apreutese, trebuia să primească, până pe 30 octombrie 2021, un număr de 68 de apartamente din două blocuri ridicate de Nordis în Năvodari.

În 2019, prin Ziridava Residence, o altă firmă a sa, Apreutese a mai cumpărat un apartament, termenul de livrare fiind același.

Imobilele nu au fost livrate la timp, așa că părțile au încheiat o tranzacție prin care Nordis se angaja să restituie banii încasați. Nordis a dat înapoi doar 1,5 milioane de euro, așa că, în mai, Weststar a cerut și a obținut încuviințarea executării silite pentru a-și recupera restul de 5,5 milioane de euro.

În schimb, joi, Nordis a transmis pentru G4Media că: „În prezent, nu există niciun diferend între Nordis Group și firmele Weststar și Ziridava. (…) Nordis Group a achitat celor două firme, Weststar și Ziridava, ratele scadente. Există un calendar de plată, agreeat de ambele părți și care se întinde până la finalul acestui an”.

Cerere de insolvență pe numele celei mai importante firme din Nordis Group

O sursă a declarat pentru G4Media că în conturi nu au fost identificate sume de bani, așa că, în final, Apreutese a apelat la soluția insolvenței.

Astfel, vineri, Weststar Real Estate SRL Arad a depus la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență pe numele Nordis Management SRL, creditorul revendicând datoria de 5,5 milioane de euro.

E a doua cerere de acest fel pe numele Nordis, creditorul renunțând la prima după ce și-a primit banii, atunci fiind vorba de câteva sute de mii de euro.

Tribunalul București nu a stabilit deocamdată un termen pentru judecata cererii.

În cazul în care solicitarea creditorului va fi admisă de judecătorul sindic, bunurile mobile și imobile ale societății vor fi scoase la licitație pentru îndestularea creanței, explică G4Media.

Grupul Nordis susține că are în derulare proiecte imobiliare în nordul Bucureștiului, Mamaia, Sinaia și Brașov. Potrivit celor mai recente date, în 2020, Nordis Management SRL, cea mai importantă societate din grup, a avut o cifră de afaceri de 44,9 milioane lei și un profit net de 8,2 milioane lei. 87% din părțile sociale ale firmei sunt deținute de Emanuel Poștoacă și Vladimir Răzvan Ciorbă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni