Cetățeanul german Dieter Stanzeleit a pierdut procesul în care cerea să fie recunoscut drept fiu al Regelui Mihai I

Cetățeanul german Dieter Stanzeleit a pierdut procesul în care cerea să fie recunoscut drept fiu al Regelui Mihai I

Cetățeanul german Dieter Stanzeleit a pierdut definitv procesul în care cerea să fie recunoscut drept fiu al Regelui Mihai I.

"Respinge ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu titlu preliminar. Respinge recursul", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, arată Mediafax.

Regele Mihai al României a fost dat în judecată, în 2013, de Dieter Stanzeleit, un violonist german care cere să fie recunoscut drept fiu bilogic al suveranului. În cererea de judecată înaintată Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Dieter Stanzeleit a cerut şi efectuarea testelor ADN.

„În realitate, tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care, din totdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată şi de mama mea adoptivă", a declarat Dieter Stanzeleit în urmă cu 6 ani.

Acesta susține că mama sa biologică, Jane Irene Bowes Lyon şi Regele Mihai s-au căsătorit, în secret la Primăria oraşului Azuga. Stanzeleit precizează că s-a născut în 28 noiembrie 1939 la Mănăstirea Sinaia şi, ulterior, a fost botezat la biserica din localitatea Carmen Sylva, actualul oraș Eforie.

„Tatăl meu biologic, Majestatea Sa Regele Mihai I al României în luna septembrie a anului 1939, s-a căsătorit cu mama mea biologică Nerissa Jane Irene Bowes Lyon, în condiţii de maximă confidenţialitate. De altfel, pe copia certificatului de botez, ce se găseşte în posesia mea, sunt trecuţi ca părinţi domnul Mihai de Alba Iulia şi Doamna Nerissa Lyon, care în realitate avea numele de familie Bowes-Lyon, în timp ce drept naşă de botez apărea o anumită doamnă colonel Vasile Voinescu", spune Dieter Stanzelei.

Ultima oră
16:24 - Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)