CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate

CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
Două trenuri s-au ciocnit la Fetești / Foto: captură B1 TV

CFR SA anunță că , după aproape 24 de ore de intervenție au fost ridicate 6 din cele 13 vagoane de marfă răsturnate la Feteşti, componente ale celor două trenuri de marfă – boghiuri şi osii -, bucăti de şină de cale ferată ruptă în urma ciocnirii celor două garnituri.

„Menţionăm faptul că mobilizarea echipelor de intervenţie în staţia Feteşti a început la miezul nopţii, la faţa locului fiind prezenţi, la scurt timp după producerea envenimentului, reprezentanţii conducerii SRCF Constanţa care, după o primă evaluare, au activat personalul staţiei Palas, pentru îndrumarea, în staţia CF Feteşti, a primului tren-macara, cel de 125 de tone, dar şi personalul din dispeceratele de circulaţie, pentru reconfigurarea întregului grafic de circulaţie al trenurilor de pe magistrala Bucureşti – Constanţa, pe rute deviate, până la noi măsuri”, precizează CFR SA prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit CFR SA, intervenţiile din staţia Feteşti implică operaţiuni de amploare cu cele două trenuri-macara, utilaje de mare tonaj cu o capacitate de 125 tone, respectiv 250 tone, cu care în acest moment se acţionează pentru ridicarea locomotivei, 6 vagoane fiind deja ridicate din gabaritul căii ferate.

Două trenuri s-au ciocnit aseară în stația Fetești. Pompierii militari au intervenit de urgență la fața locului. În urma acestui accident, traficul feroviar a fost blocat.

Accidentul feroviar de la Fetești a avut loc la ora 23 si 45 de minute. Un tren al CFR s-a tamponat cu un altul care aparține unei alte firme.

Pompierilor militari au fost chemați la fața locului printr-un apel de urgență, la 112. La Fetești, s-a deplasat și un echipaj SMURD, însoțit de o autospecială de stingere, dar și Serviciul de ambulanță Ialomița.

Tags: