Un nou CICLON POLAR mătură România: Va fi iarnă SIBERIANĂ! Specialiştii au dat ALARMA

Un nou CICLON POLAR mătură România: Va fi iarnă SIBERIANĂ! Specialiştii au dat ALARMA

România va fi afectată de un nou ciclon mediteraneean! Acesta va lovi începând cu ziua de marţi și își face de cap pe la noi până joi.

Din punct de vedere al presiunii, anticiclonul siberian nu se dă dus cu una cu două, chiar dacă este împins spre nord-est. În același timp, ciclonul mediteraneean vine spre noi cu un front cald, care se va poziționa apoi la vest de țara noastră, în timp ce un front rece și de ocluziune rămân de interes pentru noi, avertizează meteorologii.

Temperatura la 850 hpa este pozitivă în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane și a centrului și nordului Moldovei, unde va avea valori negative.

Odată cu ieșirea primului ciclon din țara noastră, prin nord-vestul Moldovei, avem doar câteva ore de pauză până când vom intra sub acțiunea unui alt mediteraneean. Acesta va intra tot prin sud, sud-vest, dar nu se va grăbi să plece prea repede.

Precipitațiile vor începe spre orele dimineții în Oltenia, apoi se vor extinde pe tot sudul, iar la orele serii vom avea precipitații în aproape toată țara. În zonele montane dar și în Moldova vor predomina ninsorile, în timp ce pentru restul țării vorbim, mâine, doar de ploi. Ca și cantități căzute în intervalul de 24 de ore de prognoză, vorbim de 10 – 15 l/mp în Moldova, respectiv 15 – 20, 30 l/mp în vestul Munteniei și Oltenia.