Cinci agenți de la Serviciul de Poliție Rutieră Ialomița, reținuți pentru luare de mită

Cinci agenți de la Serviciul de Poliție Rutieră Ialomița, reținuți pentru luare de mită
Foto: crimetime.ro

Cinci agenți de la Serviciul de Poliție Rutieră Ialomița au fost reținuți pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Poliţiştii au intrat în vizorul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru faptele comise în luna aprilie a acestui an, după ce ar fi cerut mai multor şoferi, bani pentru a nu aplica amenzi şi puncte de penalizare.

Procurorii de la Tribunalul Ialomița au dispus reținerea pentru 24 de ore a cinci agenți de poliție din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Ialomița în sarcina cărora se rețin infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, și efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția pe care o dețin”, a declarat Cristina Istrate, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița.

Cei cinci poliţişti au intrat în atenţia Direcţiei Generale Anticorupţie pentru faptele comise în luna aprilie a acestui an.

Opreau în trafic conducători auto care încălcau normele de circulație cărora nu le aplicau sacțiunile contravenționale în schimbul unor sume de bani, au fost și situații când nu primeau nimic. Sumele variază de la caz la caz, 100, 200, 400 lei”, a mai spus Cristina Istrate.

Cei cinci agenți au fost aduși în centrul de reținere și arest preventiv al inspectoratului Județean de Poliție din Ialomița. Conducerea Inspectoratului a demarat o anchetă internă.