Cinci turiști, salvați de salvamontiștii gorjeni din Parângul Mare

Cinci turiști, salvați de salvamontiștii gorjeni din Parângul Mare
Foto: jurnalul.ro

Salvamontiștii din Gorj au fost trimiși în misiune în noaptea de duminică spre luni după ce cinci turiști au anunțat că nu găsesc drumul spre cabană și le este teamă să nu se întâlnească cu lupi.

Cei cinci turiști, patru bărbați și o femeie s-au rătăcit în Parângul Mare, ei vrând să rămână peste noapte la o cabană din Obârșia Lotrului.

"Sunt undeva în zona de creastă a Parângului, nu mai continuă drumul pentru că spun că văd nişte ochi de animale. Trei salvamontişti au plecat să îi caute cu maşina de teren. În principiu ştim pe unde sunt, numai să nu fie derutaţi, astfel încât să fi oferit detalii greşite. Sunt undeva la două mii de metri. Au fost pe Vârful Parângu Mare şi la întoarcere i-a prins întunericul. Le e teamă să nu fie înconjuraţi de animale. De lupi", a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, pentru Mediafax.

Se pare că aceștia au fost nevoiți să-și dea foc la haine pentru a speria animalele sălbatice.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)