Cine ar putea să o înlocuiască pe Mona Pivniceru în CSM? Judecătorii Bîrsan și Bordea, următorii pe lista aleșilor din 2011

Cine ar putea să o înlocuiască pe Mona Pivniceru în CSM? Judecătorii Bîrsan și Bordea, următorii pe lista aleșilor din 2011

Mona Pivniceru urmează să fie înlocuită în CSM, însă deocamdată nu a fost făcut public vreun nume. Ba mai multe, surse din CSM susțin că se poate funcționa și în mai puțini membri, câteva luni, până la stabilirea unei anumite persoane.

Locul Monei Pivniceru în CSM, după ce demisia acesteia a fost acceptată, ar trebui să fie luat, interimar, de judecătorul clasa imediat după ea la alegerile de anul trecut, respectiv de judecătoarea Gabriela Bîrsan.

Potrivit HotNews, Pivniceru a obținut, în runda finală din iunie 2011, 49 de voturi, Bîrsan a luat 47. Se pare că Bîrsan ar fi refuzat numirea în CSM, însă informația nu a fost confirmată.

„Până în acest moment nu am primit o adresa în acest sens, însa am auzit că Gabriela Bîrsan nu dorește să vina în CSM”, a declarat un membru al Consiliului pentru HotNews.

Pe de altă parte, dacă Bârsan refuză nominalizarea, Consiliul va funcționa în 18 membri din 19 până la alegerea unui nou membru.

„Putem funcționa și așa fără probleme două – trei luni până când se vor organiza alegeri”, a mai declarat sursa citată.

De asemenea, ar putea fi luat în calcul și al treila clasat la alegerile de anul trecut adică judecatorul Adrian Bordea.

Vezi AICI detalii din ședința de joi a plenului CSM

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)