Cine este interlopul Rașpa, care a fost arestat după ce și-a uitat pistolul de James Bond în mall (FOTO)

Cine este interlopul Rașpa, care a fost arestat după ce și-a uitat pistolul de James Bond în mall (FOTO)

Interlopul Rașpa a făcut o gafă uriașă într-un mall din București. Individul a plecat înarmat la cumpărături, cu un pistol ascuns într-o borsetă, pe care și-a uitat-o în cabina de probă, agățată într-un cuier.

Pistolul descoperit de paznic, iar mai poi confiscat de polițiști, era un Walther de 9 milimetri, la fel ca cel al lui James Bond. Mai mult, avea și glonțe, 8 la număr, pentru ca în cazul unui conflict, Rașpa să se poată apăra. Camerele de supraveghere l-au dat de gol pe interlopul în vârstă de 36 de ani.

Inițial, posesorul armei letale nu a recunoscut că-i aparține, în cadrul anchetei, a anunțat Poliția Capitalei. În prezent, interlopul se află în arest, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Arma va fi supusă mai multor teste balistice pentru a se vedea dacă a fost folosită şi, mai ales, dacă a fost folosită în infracţiuni, în ţară sau peste hotare.

Cine este interlopul Rașpa

Rașpaare la activ mai multe infracțiuni,găinării și furtișaguri, nimic violent. Numele său real este Nicolae Valentin Gălățeanu și în general, „operează” în Prahova. El a devenit cunoscut după scandalul din 2009, dintre Clanul Zarzavagiii și cel al Ursarilor din Ploiești, informează Adevărul.

La acea vreme, Poliția a intervenit în forță, după ce a aconstatat că există premizele unui scandal major între clanuri, în urma unor tensiuni iscate într-un restaurant din Prahova. La acea vreme s-a scris că Rașpa și oamenii lui ar fi tăiat cu sabia doi rivali, la o nuntă. Confruntarea dintre cele două clanuri nu a mai avut loc, iar Rașpa a fost arestat un an mai târziu, pentru furt.

Ultima oră
20:41 - Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
20:40 - Agent Green: „USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Au blocat interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii”
20:19 - MApN a a atribuit un contract de peste 492 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură la baza de la Câmpia Turzii
20:17 - Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
20:17 - Două avioane TAROM nu au putut decola de pe Aeroportul Otopeni din cauza unor defecțiuni. Mai multe curse au înregistrat întârzieri
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani
19:07 - Vaccinarea anti-COVID nu afectează sarcina și nu reduce fertilitatea. Explicațiile CNCAV
19:01 - SUA au început evacuarea foștilor colaboratori din Afganistan, aflați în pericol după ascensiunea talibanilor