Cine este primul pacient cu tulpina Delta mort în România

Cine este primul pacient cu tulpina Delta mort în România
Foto: Hepta - Zuma Press / Serhii Hudak

Din nefericire, România înregistrează primul deces din cauza tulpinii Delta. Este vorba despre o o femeie din Argeș, în vârstă de 72 de ani. Pacienta era internată în Spitalul județean din Pitești, era nevaccinată, nu călătorise în afara țării și nici nu intrase în contact cu o persoană care a călătorit.

Până la data de 20 iunie 2021 au fost confirmate 44 cazuri cu varianta Delta. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 611. Dintre acestea, 125 sunt internate la ATI.

68 de infectări cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 68 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cele mai multe cazuri, șapte, au fost înregistrate în județul Prahova, urmat de Bacău, cu șase. În rest, în multe zone au fost raportate zero noi cazuri, potrivit raportului GCS de joi, 24 iunie.

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.457 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.045.303 pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 32.771 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.