Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România

Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România
Emanuel de Liechtenstein / Foto: blick.ch

Prințul Emanuel de Liechtenstein a devenit cunoscut în România după ce a ucis ilegal cel mai mare urs din România, informație prezentată de ONG-ul de mediu Agent Green și VGT Austria. Dar cine este, de fapt, acest prinț acuzat de braconaj?

Controversatul personaj care l-a împușcat mortal pe ursul Arthur are 43 de ani, este originar din Liechtenstein șiîn prezent, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. El este apropiat de Prințul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein, cu care se întâlnește periodic la Viena.

Prințul de Liechtenstein riscă dosar penal

De profesie, Emanuel de Liechtenstein este medic. De asemenea, acesta mai are în administrare un castel. Emanuel de Liechtenstein are trei copii.

Ursul Arthur a fost ucis de prinț la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Emanuel de Liechtenstein ar fi plătit 7.000 de euro pentru derogarea de la Ministerul Mediului. Bărbatul ar fi trebuit să vâneze o ursoaică cu pui, care obișnuia să dea târcoale la gospondăriile din zonă. Potrivit Gărzii de Mediu, prințul s-ar putea alege cu dosar penal.

„Subiectul vânătorii este destul de controversat, nu vreau să mă implic într-o astfel de dezbatere”, a declarat prințul, potrivit PRO TV.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a oferit prima reacție după ce Arthur, cel mai mare urs din România, a fost ucis ilegal. Oficialul i-a luat voalat apărarea prințului austriac Emanuel de Liechtenstein.

Ultima oră
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)