Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România

Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România
Emanuel de Liechtenstein / Foto: blick.ch

Prințul Emanuel de Liechtenstein a devenit cunoscut în România după ce a ucis ilegal cel mai mare urs din România, informație prezentată de ONG-ul de mediu Agent Green și VGT Austria. Dar cine este, de fapt, acest prinț acuzat de braconaj?

Controversatul personaj care l-a împușcat mortal pe ursul Arthur are 43 de ani, este originar din Liechtenstein șiîn prezent, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. El este apropiat de Prințul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein, cu care se întâlnește periodic la Viena.

Prințul de Liechtenstein riscă dosar penal

De profesie, Emanuel de Liechtenstein este medic. De asemenea, acesta mai are în administrare un castel. Emanuel de Liechtenstein are trei copii.

Ursul Arthur a fost ucis de prinț la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Emanuel de Liechtenstein ar fi plătit 7.000 de euro pentru derogarea de la Ministerul Mediului. Bărbatul ar fi trebuit să vâneze o ursoaică cu pui, care obișnuia să dea târcoale la gospondăriile din zonă. Potrivit Gărzii de Mediu, prințul s-ar putea alege cu dosar penal.

„Subiectul vânătorii este destul de controversat, nu vreau să mă implic într-o astfel de dezbatere”, a declarat prințul, potrivit PRO TV.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a oferit prima reacție după ce Arthur, cel mai mare urs din România, a fost ucis ilegal. Oficialul i-a luat voalat apărarea prințului austriac Emanuel de Liechtenstein.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său