Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei

Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei
Foto: Facebook/ Traian Berbrceanu

Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Bucureștiului, după îndepărtarea lui Gheorghe Cojanu din funcție. Cine este, de fapt, Traian Berbeceanu?

Traian Berbeceanu este fost comisar de poliție, șef de cabinet al lui Marcel Vela, ministrul de la Interne. Marți, acesta a fost angajat ca funcționar public la grupul deputaților PNL, iar Ludovic Orban a confirmat faptul că Berbeceanu va ocupa funcția de prefect al Capitalei.

Numirea prefectului se face prin HG. Cel mai probabil, o ședință a executivului va avea loc joi.

Cine este Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu (46 de ani) ocupă funcția de șef de cabinet al lui Marcel Vela din decembrie 2019. El este fostulșef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, în perioada 2005-2013. A părăsit funcția pentru că a fost subiectul unei anchete a DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. Astfel, în perioada 24 octombrie – 26 noiembrie 2013 a stat în arest.

Traian Berbeceanu a fost achitat în 2016, în primă instanță. A fost găsit nevinovat pentru fapte de luare de mită, sprijinire de grup infracțional organizat, spălare de bani, fals în declarații, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare. Totul s-a dovedit a fi doar o înscenare.

În 2007, Traian Berbeceanu a fost declarat „Polițistul Anului”. În 2018 s-a pensionat și s-a retras din poliție și a devenit un scriitor de succes. A publicat cartea de memorii „Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

Gheorghe Cojanu, fostul prefect al Capitalei, criticat de Klaus Iohannis

Gheorghe Cojanu, devenit cunoscut pentru bâlbele făcute în spațiul public, în contextul pandemic, a fost criticat dur de președintele României în cadrul unei conferințe de presă, la începutul săptămânii.

„Este de neînțeles că, deși am văzut o creștere a numărului de infectare la nivelul Capitalei și era evident că această tendință va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte.

Atitudinea prefectului și modul în care a acționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)