Circa 40 de deținuți din Penitenciarul Aiud au refuzat masa, în semn de solidaritate cu protestele din alte închisori

Circa 40 de deținuți din Penitenciarul Aiud au refuzat masa, în semn de solidaritate cu protestele din alte închisori
Foto:radiounirea.ro

Circa 40-45 de deținuți din Penitenciarul Aiud au refuzat masa de seară, în semn de solidaritate cu protestele desfășurate în alte închisori, a transmis conducerea instituției, citată de Agerpres.

Comandantul penitenciarului, comisar șef Valentin Nazare, a precizat că, totuși, deținuții au mâncat alimentele trimise de rude sau cumpărate de la magazinul din incinta penitenciarului.

Deținuți din 11 închisori s-au revoltat în ultimele zile, cerând condiții mai bune de detenție. Ei au solicitat să aibă mai mult spațiu, să poată participa la activități lucrative și educative, să aibă acces la programul TV, la servicii medicale, dar și să fie micșorate cuantumul pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată.

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)