Circulație rutieră în condiții de iarnă pe toate arterele Sectorului 1 din Bucureşti

Circulație rutieră în condiții de iarnă pe toate arterele Sectorului 1 din Bucureşti

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate străzile principale și secundare din Sectorul 1 al Capitalei. Conform unui comunicat remis de Romprest, la ora transmiterii acestei ştiri, aproape 80 de utilaje ale companiei înlătură zăpada și împrăștie material anti-derapant, solid și lichid, pe cele 1.088 de străzi din această zonă administrativă.

Totodată, peste 350 de muncitori ai companiei Romprest degajează manual zăpada de pe trotuare, din intersecții, treceri de pietoni, din zona intrărilor în unităţile sanitare, în unitățile de învățământ, din staţiile RATB, refugii RATB, căi acces instituţii publice etc.

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2014-2015 cu aproximativ 90 de utilaje dotate corespunzător: abrollkippere (sărăriţă şi plug), autocisterne, basculante, auto-cisterne multifuncţionale, încărcătoare frontale, multicar (pentru trotuare largi şi străzi secundare), motofreze pentru trotuare, tractoare şi unimoguri.

Materialele antiderapante folosite de Romprest pentru combaterea poleiului şi a gheţii respectă prevederile legale în vigoare şi îndeplinesc cerinţele privind protecţia mediului înconjurător.

La nivelul Sectorului 1 au fost luate în calcul, pentru sezonul de iarnă 2014 – 2015, 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină.

Punctele fixe sunt: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi AGIP), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vis-a-vis de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff şi Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1), (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi LUKOIL Pod Constanţa) şi Aleea Privighetorilor (vis-a-vis de Academia de Poliţie) şi B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV).

Conform legislaţiei în vigoare, intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire din această iarnă se va face după următoarele Grade de Urgenţă:

Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice şi se finalizează în maxim 4 ore de la încetarea lor.

De asemenea, prevede şi asigurarea accesului în siguranţă la/de la obiectivele ce deservesc servicii vitale pentru populaţie (sănătate, alimentaţie publică, învăţământ, asigurare energie electrică, termică, transport în comun), dar şi acţionarea la refugiile pietonale ale staţiilor RATB, în maxim 4 ore de la încetarea fenomenelor meteorologice.

Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1, în maxim 8 ore de la încetarea intemperiilor.

În cazul ninsorilor abundente, sau cu o durată mai mare de 12 ore, se va interveni cu utilaje de deszăpezire pentru degajarea străzilor pe  care circulă transportul în comun şi a străzilor pe care se află instituţiile publice: şcoli, spitale, pieţe agroalimentare, staţii de salvare, unităţi de pompieri etc.

Pentru combaterea poleiului sunt aplicate tratamente preventive, în maxim 2 ore de la avertizarea meteorologică, începând cu rampele, podurile şi pasajele rutiere, urmate de celelalte artere cu trafic auto.

Urmăriți B1TV.ro și pe