Cîțu a interzis concediile, dar coordonatorul tehnic al PNRR a plecat deja în vacanță

Cîțu a interzis concediile, dar coordonatorul tehnic al PNRR a plecat deja în vacanță
foto: Facebook @ Cristian Ghinea

Maratonul controverselor legate de PNRR continuă. Premierul Florin Cîțu a declarat că niciun angajat responsabil de proiect nu va pleca în vacanță până când Comisia Europeană va da undă verde, dar deja a fost confirmat primul personaj „sustras”.

Nicolae Toderaș, om cu funcție-cheie în cadrul PNRR, a plecatîn concendiu. Toderaș are un post de coordonator cu rol tehnic în cadrul PNRR, numit în data de 18 ianuarie 2021 de către Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, din partea USR-PLUS.

„Mie mi s-a aprobat concediul săptămâna trecută. Domnul premier nu… Nu știu cine sunteți!”, a declarat Toderașpentru NewsWeek.

Solicitarea lui Florin Cîțu, pentru echipele care lucrează la PNRR

Florin Cîțu a făcut solicitarea vineri, pe data de 11 iunie.

„Avem un mesaj foarte clar pentru toţi cei care lucrează la PNRR – şi aici mă refer la funcţionarii din administraţia publică. Trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat.

(…) Este responsabilitatea noastră şi a celor care lucrează la acest proiect să avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare, mare atenţie. Dacă, cumva, din cauza unei tratări superficiale a acestor observaţii de către un funcţionar sau oricine, la orice nivel din administraţia publică, vom avea probleme cu PNRR, vă garantez că acea persoană sau acele persoane pleacă acasă.

Nu ne jucăm cu aşa ceva, trebuie să luaţi în considerare toate observaţiile, răspundem cu celeritate, răspundem imediat şi facem un PNRR bun. Deci, nimeni nu pleacă acasă, în concediu, până nu avem acest PNRR. (…) Trebuie să luăm aceşti bani, sunt bani de care avem nevoie să ne dezvoltăm”, a declarat premierul Florin Cîţu.

În prezent, Ministerul Fondurilor Europene are de corectat greșelileidentificate de Comisia Europeană în PNRR.