Claudiu Săftoiu: TVR are o pierdere de 145,6 milioane de euro. Numărul foarte mare de angajaţi, una din probleme

Claudiu Săftoiu: TVR are o pierdere de 145,6 milioane de euro. Numărul foarte mare de angajaţi, una din probleme
Foto: mediasinfo.ro

Claudiu Săftoiu, preşedintele director general al TVR , susţine că televiziunea română are pierderi de peste 145 de milioane de euro, motiv pentru care au fost necesare măsurile de redresare economică.

Pierderea cumulată TVR ajunge la de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, estimează Săftoiu, potrivit Mediafax.

O problemă foarte mare a TVR este şi numărul foarte mare de angajaţi – aproximativ 3.400 de angajaţi. Săftoiu spune că „numărul exact de scoateri din sistem” va putea fi precizat abia după finalizarea negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor din TVR, care vor începe săptămâna viitoare.

Până atunci însă vor trebui să plece câteva zeci de colaboratori de la TVR Info, televiziunea de ştiri a SRTv care la 15 august îşi va înceta emisia. „TVR Info nu a fost niciodată sustenabilă financiar în TVR, era orfanul de lux al SRTv”, subliniază Claudiu Săftoiu.

De fapt, va fi vorba mai degrabă de o contracţie a TVR Info în TVR 1 şi a TVR Cultural în TVR 2 (care va fi redenumit TVR 2 Cultural) şi în TVR 3, până la plata datoriilor SRTv, a explicat Săftoiu.

Săptămâna trecută , Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune a aprobat Programul de redresare economica a Televiziunii Romane, care prevede faptul ca TVR Info si TVR Cultural îşi vor inceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 si TVR 3.

Tags: