Cluj: Fostul viceprimar Anna Horvath, doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. Și afaceristul Fodor Zsolt a fost condamnat

Cluj: Fostul viceprimar Anna Horvath, doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. Și afaceristul Fodor Zsolt a fost condamnat
Foto: stirileprotv.ro

Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, a fost condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. În același dosar, afaceristul Fodor Zsolt a primit doi ani şi şase luni cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Sentința a fost dată de către Curtea de Apel Cluj, precizează ziardecluj.ro.

Anna Horvath a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă și la alți doi ani pentru spălare de bani. Prin contopirea pedepselor a rezultat doi ani şi opt luni de închisoare cu executare. Totodată, instanța a dispus confiscarea de la aceasta a sumei de 20.000 lei.

La rândul său, Fodor Zsolt a fost găsit vinovat de cumpărare de influenţă și spălare de bani.Prin contopirea pedepselor a rezultat o condamnare la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul A.F.M.-C. Cluj sau la RADP Cluj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, mai arată instanța.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada februarie – mai 2016, în schimbul demersurilor făcute pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, Horvath Anna i-a solicitat omului de afaceri procurarea şi remiterea a 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca ”stimulent voluntarilor care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale”. Horvath Anna şi Fodor Zsolt au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, a mai precizat DNA.