Cluj-Napoca: O fetiță născută prematur a murit la 200 de metri de Spitalul Județean

Cluj-Napoca: O fetiță născută prematur a murit la 200 de metri de Spitalul Județean
Foto: someseanul.ro

Caz incredibil la Cluj-Napoca, unde o fetiţă născută prematur a murit la nici 200 de metri de spital, informează B1 TV.

Sara Maria s-a născut prematur, iar părinţii ei ştiau că micuţa trebuie operată imediat pentru că avea hernie diafragmatică. Părinţii bebeluşului nu au înţeles de ce managerul spitalului din Cluj- Napoca, Petru Şuşcă, i-a interzis profesorului Constantin Ciuce să o opereze sub pretextul ca acest lucru este ilegal. Tatăl micuţei dovedeştre acest lucru printr-o înregistrare telefonică după o discuţie avută cu conducerea spitalului.

„Nu putem, deci nu putem accepta o ilegalitate. Suntem în asentimentul dumneavoastră, dar nu putem să acceptăm aşa ceva”, spunea managerul Spitalului din Cluj Napoca, Petru Șușcă.

În același timp, tatăl copilei declară că „ce nu am înțeles este încăpățânarea și cerbicia managerului Șușcă de a-mi interzice mie, ca părinte, să-mi încredințez copilul în grija unor medici care au avut rezultate atât de bune în tratarea unor copii cu aceeași suferință ca cea a fetiței mele”.

La rândul său, secretarul de stat MAI, Raed Arafat, este de părere că „nu trebuia să zboare niciun elicopter către Cluj, profesorul Ciuce este un chirurg excepțional. Un om dedicat care și-a întrerupt nu odată concediile ca să opereze copii la solicitarea expresă a unor colegi medici sau a unor părinți disperați. Parcă am înnebunit toți în țara asta! Mă repet, elicopterul nu trebuia chemat, atâta timp cât părinții copilului au găsit un specialist de talia profesorului Ciuce care a luat decizia împreună să încerce să-i salveze viața. Oricum elicopterul nu a putut veni la Cluj pentru că era într-o altă misiune”.

Micuţa s-a stins în urma unui stop cardio-respirator în ambulanța care trebuia să o ducă pentru operaţie la Clinica Chirurgie Infantilă din cadrul Spitalului de Copii.

Nenorocirea s-a întâmplat după ce familia copilului a aşteptat câteva ore să vină un elicopter chemat de managerul spitalului ca să o transporte de urgenţă la Bucureşti.

Ultima oră
07:42 - „Nu, nu, nu! O seară bună!”. Gică Hagi a plecat de la interviu, când a primit această întrebare…
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)