Cluj Napoca: Un germene periculos adus de un pacient a infectat mai multe infirmiere

Cluj Napoca: Un germene periculos adus de un pacient a infectat mai multe infirmiere
Foto: stiridecluj.ro

Un pacient infectat cu un germene periculos a ajuns zilele trecute a Institutul Inimii din Cluj Napoca. Acesta a decedat între timp, dar două infirmiere au fost și ele infectate cu „serratia,” conform unor surse medicale.

“Acest germene este la fel de agresiv şi periculos ca şi stafilococul Pioceanic. Nu poţi face diferenţa între ele. Serratia se devoltă în mediu umed, foarte des întâlnit la secţiile de terapie intensivă”, a explicat conferențiarul Traian Scridon, directorul medical al Secţiei de Chirurgie Cardiacă de la Instititul Inimii, conform ziarului Evenimentul Zilei.

Din fericire, acesta a dat asigurări că situația este sub control. Secțiile de cardiologie și chirurgie cardiacă au fost igienizate și nu nu există riscul ca pacienţii de la cele două secţii de terapie intensivă să fie infectaţi.

În urmă cu două săptămâni, un bolnav a fost adus în stop cardio respirator și internat la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Cardiologie.

 “Era un tânăr cu o tumoră de mediastin, boală care s-a dovedit a fi una neurologică şi care a afost adus la noi pentru că a făcut un stop cardio respirator. Bolnavul a fost adus de la UPU dar între timp a decedat. Pacientul nu putea să respire singur aşa că era intubat şi a fost mutat de la Cardiologie la Chirurgie Cardiacă. A fost testat şi aşa am ajuns la concluzia că era purtător a acestui germene”, a spus doctorul Scridon.