Cluj-Napoca vaccinează pe bandă rulantă. Ce procent al populației a primit serul anti-COVID-19

Cluj-Napoca vaccinează pe bandă rulantă. Ce procent al populației a primit serul anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cluj-Napoca vaccinează anti-COVID-19 pe bandă rulantă. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat vineri datele oficiale.

Potrivit oficialului Guvernului, în municipiul Cluj-Napoca, peste 40% din populație a fost deja vaccinată.

„Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată.

(…) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„Maraton de vaccinare” în Cluj-Napoca, în acest weekend

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și primarul Emil Boc. Edilula subliniat evoluția pozitivă a datelor COVID.

„Am coborât la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (…) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate”, a menţionat Emil Boc.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari: medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”. Evenimentul are loc de vineri, de la ora 16:00, până luni, 17 mai, la ora 8:00.

Toate persoanele vor fi vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech.