Cluj-Napoca vaccinează pe bandă rulantă. Ce procent al populației a primit serul anti-COVID-19

Cluj-Napoca vaccinează pe bandă rulantă. Ce procent al populației a primit serul anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cluj-Napoca vaccinează anti-COVID-19 pe bandă rulantă. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat vineri datele oficiale.

Potrivit oficialului Guvernului, în municipiul Cluj-Napoca, peste 40% din populație a fost deja vaccinată.

„Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată.

(…) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„Maraton de vaccinare” în Cluj-Napoca, în acest weekend

În cadrul evenimentului a luat cuvântul și primarul Emil Boc. Edilula subliniat evoluția pozitivă a datelor COVID.

„Am coborât la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (…) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate”, a menţionat Emil Boc.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari: medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”. Evenimentul are loc de vineri, de la ora 16:00, până luni, 17 mai, la ora 8:00.

Toate persoanele vor fi vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:58 - Familia unei femei moartă într-un spital din Italia primește daune de 600 de mii de euro / Motivul: A contactat o infecție nosocomială pe durata spitalizării
16:58 - Român stabilit în Anglia, exasperat de vreme: „Cine dracu’ m-a pus să aleg eu țara asta? Foamea!” (VIDEO)
16:57 - Accident mortal pe E85, la ieșirea din Râmnicu Sărat. Un mort și patru răniți
16:44 - Diana Stoica, despre numărul mare de bugetari: Doar au îngrășat statul ăsta cu toate rubedeniile și amantlâcurile. Dintre cele 14.000 de angajări de anul trecut, un număr insignifiant a fost în sănătate și educație (VIDEO)
16:39 - Studiu Deloitte: Prețul, primul criteriu în alegerea mașinii. Motoarele pe combustie internă revin pe creștere în preferințele consumatorilor
16:34 - Cutremur mediu produs vineri după-amiaza. În ce orașe s-a resimțit
16:28 - Simona Spătaru (USR), despre judecătoarea care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată: „Este un caz grav de neglijență”
16:26 - Șeful NATO admite, în premieră de la începutul războiului, că Kievul are dreptul de a lovi ținte militare rusești din afara Ucrainei
16:18 - O bătrână din Vaslui a fost găsită în comă și cu capul spart în casa unui bărbat. El este suspect că a violat-o și lovit-o
16:17 - Au crescut prețurile în piețe. Ștefan Florescu (PMP): Prețurile cresc din ce în ce mai mult și nu știu unde o să ajungem. Când ajung să mărească pensiile, se dublează prețul la alimente (VIDEO)