Cluj: Un turist din Noua Zeelandă s-a electrocutat în timp ce își făcea un selfie pe un vagon de tren. Starea lui este gravă

Cluj: Un turist din Noua Zeelandă s-a electrocutat în timp ce își făcea un selfie pe un vagon de tren. Starea lui este gravă
Foto: stirileprotv.ro

Un tânăr de 20 de ani din Noua Zeelandă, aflat în vacanță în Cluj, s-a electrocutat după ce a încercat să-și facă un selfie pe un vagon de tren, informează Știrile PRO TV.

El se plimba împreună cu trei prieteni și a decis să se urce pe un vagon dezafectat de la marginea orașului pentru a-și face o poză. În acel moment, s-a format un arc electric și a fost aruncat cu forță la pământ.

Zona, aflată la trei kilometri de Cluj, este cunoscută pentru astfel de accidente. În doar trei ani, patru persoane s-au electrocutat, iar două dintre ele au murit, încercând să-și facă selfie-uri pe vagoanele dezafectate.

Medicii au fost chemați la fața locului de către un martor. Ei l-au găsit pe tânăr într-o stare foarte gravă și cu toate hainele arse și au fost nevoiți să-l resusciteze minute bune. Pentru că starea lui s-a agravat, el a fost transportat la Spitalul Floreasca din București.

”A ajuns un pacient cu 30 la sută arsuri pe toată suprafața corpului. În urma unor investigații, a fost trasportat cu un elicopter la Spitalul Floreasca din București”, a susținut Monica Costin, director adjunct la Spitalul Județean Cluj Napoca.

Specialiștii susțin că tinerii continuă să se supună riscurilor pentru a-și face selfie-uri doar de dragul unor like-uri pe Facebook, în ciuda mediatizării acestor cazuri.

”În perioada adolescentină, tinerii vor să se remarce și pleacă de la ideea că mie nu mi se poate întâmpla. Eu o să fiu excepția. Asta îți oferă și ție mândrie când te uiți la poza respectivă”, a susținut psihologul Petru Iluț.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele