CNAS: Asigurații pot cere spitalului să ramburseze cheltuielile personale făcute pe durata internării

CNAS: Asigurații pot cere spitalului să ramburseze cheltuielile personale făcute pe durata internării
Foto: infoinsider.ro

Asigurații pot cere spitalului unde au fost internați să deconteze cheltuielile pentru medicamente, matreriale sanitare și investigații paraclinice făcute în perioada internării. Decontarea se face pe baza documentelor întocmite de medicul curant din secția în care s-a aflat pacientul și avizate de șeful de secție și managerul unității.

Precizările au fost făcute de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, citată de Mediafax. Spitalele sunt obligate să suporte toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor pentru asiguraților internați în regim de spitalizare continuă și în regim de spitalizare de zi.

Deci, dacă asigurații suportă cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare și investigații paraclinice în perioada menționată, spitalele rambursează, la cerere, contravaloarea acestora.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice