CNCD: Reprezentanții clubului de fitness au avut un comportament discriminatoriu interzicând accesul în vestiar al persoanelor însoţite de copii de sex opus

CNCD: Reprezentanții clubului de fitness au avut un comportament discriminatoriu interzicând accesul în vestiar al persoanelor însoţite de copii de sex opus
Foto: b365.ro

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constatat că reprezentanții clubului de fitness World Class România au avut un comportament discriminatoriu interzicând accesul în vestiar al persoanelor însoţite de copii de sex opus, informează gândul.info.

CNCD a dat o decizie în cazul reclamat de un cuplu de homosexuali care au fost agresaţi de clienţi ai World Class în momentul în care au încercat să-şi schimbe fetiţa în vestiarul bărbaţilor într-un hotel de lux din Capitală. Ulterior, clubul de fitness a decis interzicerea accesului persoanelor în vestiar însoţiţi de copii de sex opus, indiferent cât de mici şi dependenţi de părinţi sunt aceştia. Clubul a oferit ca unică alternativă o toaletă publică unde să poată fi schimbaţi copiii. CNCD a decis că regula impusă de World Class este una discriminatorie.

”Hotărârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării este o dovada de normalitate. Cred că oricine înţelege cum se simte un părinte când este agresat de nişte brute în faţa copiilor lui în vârstă de 3 ani. Şi cât de frustrant trebuie să fie atunci când tot tu, cel agresat, eşti scos din vestiar cu copilul tău şi trimis simbolic la toaletă, în timp ce agresorii îşi continuă nestingheriţi activităţile la club. Lestat Monroe şi familia sa au avut puterea de a se ridica împotriva acestei nedreptăţi. Au găsit sprijin la Asociaţia ACCEPT,” a declarat Iustina Ionescu, avocat de Drepturile omului şi Director de Programe ECPI – Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice.

În urma mediatizării cazului iniţiat de Lestat Monroe si Asociatia ACCEPT, World Class a construit un vestiar pentru familii doar în incinta clubului unde s-a petrecut incidentul homofob.

Tags: