CNSU a aprobat oficial scenariile de funcționare a școlilor: Toate creșele, grădinițele și școlile rămân deschise până la pragul de 6 (DOCUMENT)

CNSU a aprobat oficial scenariile de funcționare a școlilor: Toate creșele, grădinițele și școlile rămân deschise până la pragul de 6 (DOCUMENT)
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 65 din 2 septembrie 2021 prin care abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să emită ordinul comun care stipulează că toți antepreșcolarii, preșcolarii și elevii merg fizic la cursuri atât timp cât incidența din localitate este mai mică sau egală 6, respectiv că numai creșele, grădinițele și unitățile de învățământ special rămân deschise atunci când este depășit acest prag.

Hotărârea nr. 65 din 2 septembrie 2021 poate fi consultată integral AICI

CNSU a aprobat oficial scenariile de funcționare a școlilor:

a) în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în
unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b)în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem on line a tuturor celorlalte categorii de elevi.

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție – învățământul special. De altfel, pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, explica miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.